Annas Faniginas izstāde "Kuģu Saraksts"

07.09.2017.

 

Šī gada 6. septembrī Eiropas Savienības mājas izstāžu zālē tika atklāta rotu dizaineres un PIKC "Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola" metāla izstrādājumu dizaina izglītības programmas absolventes Annas Faniginas personālizstāde 'νεῶν κατάλογος  Kuģu saraksts".

"Kuģu saraksts" ir kolekcija, kas veltīta Senās Grieķijas kultūrai, ar vēlmi sajust tās atsauces gan tiešā, gan pārnestā nozīmē. 

Izstādē, kā simboli nelieliem kuģiem, tiks prezentēti 70 gredzeni, kas var aizceļot ar jums un palikt uz rokas kā ceļabiedrs ikdienas prieku un rūpju viļņos. Kolekcijai izvēlēti jūras un kuģu tematikai atbilstošākie akmeņi - heliodori, topāzi, kvarci un akvamarīni. 

Gredzenu unikālās "ūdenszīmes" ir to akmeņos iegravētie vēstījumi no eposiem sengrieķu valodā, kas atgādina par vienkāršām un nemainīgi svarīgām lietām – mīlestību, prieku, draudzību, ceļavēju pilnās burās un nemitīgu virzību uz priekšu.

Šī izstāde jau piedzīvojusi vairākus ceļojumus ārpus Latvijas un tikusi veiksmīgi prezentēta Pēterburgā, Viļņā, Palangā, Amsterdamā, Minhenē un Adrijā (Itālija), tāpēc ir īstais mirklis to atklāt arī Rīgā.

Rīgas izstādes apmeklētajus sagaida īpašs pārsteigums, jo šoreiz katra gredzena vēstījums būs ne vien izlasāms, bet arī saklausāms!

Izstādes norises laiks:
2017. gada 7. septembris - 3. oktobris

ES mājas izstāžu zāle, Aspazijas bulvāris 28


Darba laiks:
Darba dienās: 10.00 – 18.00
Sestdienās: 10.00 – 14.00
Svētdienās: slēgts

 

Avots: VERBA

Foto: publicitātes foto