Eiropas mākslas studentu izstāde "we did what we did"

02.05.2017.

 

Jaunie mākslinieki no Portugāles, Šveices, Ungārijas, Vācijas, Čehijas, Horvātijas un Latvijas Erasmus+ studiju ietvaros aicina uz grupas izstādes atklāšanu un tikšanos ar māksliniekiem 3. maijā plkst. 18:00 Mencendorfa namā.

 

Izstādes un mākslinieku grupas “move” vienojošā tēma – kustība – būt kustībā un tikt aizkustinātam, gan reflektējot par mākslinieka spēju radīt darbu un vienlaicīgi saikni ar skatītāju un vidi sev apkārt, gan darbu kā tiltu, kas savieno. Mākslas darbos klātesoši ceļošanas un robežu motīvi, svarīgas atvērtības un eksperimentēšanas tēmas, atspoguļojot studentu vienojošo pieredzi gandrīz pusgada prombūtnē no mājām.

 

Izstādes dalībnieki kopš janvāra vidus mācās Latvijas Mākslas akadēmijas bakalaura un maģistra līmeņa studiju programmās Eiropas Savienības mācību mobilitātes programmas Erasmus+ ietvaros, un šī ir viņu pirmā un vienīgā kopīgā neatkarīgā izstāde. Grupas izstādē tiks pārstāvēti darbi grafikā, ilustrācijā, vizuālajā komunikācijā, stikla mākslā, tēlniecībā un glezniecībā, kas tapuši studiju laikā.

 

Mākslinieku grupa “move” ir Davor Dmitrović (Horvātija), Lígia Maria Pires Fernandes (Portugāle), Fabienne Immoos (Šveice), Sophie Kurzer (Vācija), Tamás Mikola (Ungārija), Lan Pham (Vācija), Ádám Varga (Ungārija) un Milda Muktupāvela (Latvija).

 

Izstādes “we did what we did” atklāšana 3. maijā plkst. 18:00 Mencendorfa namā, Grēcinieku ielā 18 (ieeja no Kungu ielas). Ieeja brīva. Izstāde atvērta līdz 15. maijam.

 

 

Attēls: publicitātes foto