Ineses Vēriņas-Lubiņas izstāde "Notikums ierobežotas redzamības apstākļos"

08.06.2016.

 

Valmieras muzeja Izstāžu namā š.g. 9. jūnijā plkst. 16:00 tiks atklāta mākslinieces un Profesionālās izglītības kompetences centra "Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola" pedagoģes Ineses Vēriņas-Lubiņas izstāde "Notikums ierobežotas redzamības apstākļos. Gleznas, Video, Instalācija".

 

Darbi rāda abstraktus stāstus un interpretācijas par notikumiem, ko autore apgalvo, ka varētu būt pieredzējusi un stāsta, ka darbu pamatā ir reāli notikumi un apkārtējās vides novērojumi. Mākslinieces deformēti un abstrahēti līdz askētiskām formu un laukumu kompozīcijām, pirmatnēji reālistiskie satura elementi pārvēršas nereālā un citkārt absurdā stāstā par dabas stihijām, savvaļas dzīvniekiem, mītiskām būtnēm, mirāžām un vīzijām, ko var ieraudzīt un piezīvot tieši tad, kad īsti neko redzēt nevar.


Kolekcija attīstījusies no mākslinieces ikdienā veiktām studijām, skicēm, novērojumiem un radošiem eksperimentiem, kas saistīti ar dabas formu pētīšanu tumsā, miglainos, lietainos, zemūdens vai citādos apstākļos, kas saistās ar apgrūtinātu redzamību.


Inese Vēriņa-Lubiņa dzimusi Rīgā. Māksliniece un gleznotāja, kura šobrīd dzīvo un strādā Salacgrīvā. Ieguvusi maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļā. Strādā video, glezniecības, instalācijas un jauno mediju laukā. Kopš 2005. gada aktīvi darbojas eksperimentālā kino un video mākslas jomā, kā arī aktīvi piedalās dažādās grupu izstādēs un citos kultūras notikumos. Ineses īsfilmas un video māksla ir demonstrētas filmu festivālos daudzās pasaules valstīs – ASV, Ķīnā, Islandē, Krievijā, Vācijā, Nīderlandē un citur.

 


Izstādes norises laiks: 9. jūnijs - 3. jūlijs

Izstāde atvērta: otrdien-sestdien 10:00-17:00, svētdien 10:00-15:00, pirmdien slēgts

Norises vieta: Valmieras muzeja Izstāžu zāle, Bruņinieku 3, Valmiera