Izstāde "Atpakaļ haosā"

17.06.2016.

 

21. jūnijā plkst. 18:00 Rīgas mākslas telpas lielajā zālē ar NON GRATA performanci tiks atklāta Starptautiskā grafikas festivāla Printmaking In centrālā izstāde "Atpakaļ haosā", kas būs apskatāma līdz 21. augustam.

 

"Atpakaļ haosā" atvedīs uz Rīgu mākslinieku grupas ar ambicioziem un izaicinošiem nosaukumiem no tādām ASV vietām, kas eiropiešiem drīzāk saistās ar naftas torņiem, kariem ar indiāņiem un raidījumu Jackass nekā ar mākslu – "The Amazing Hancock Brothers" un Morisu Eiblmenu no Teksasas, "Evil Prints" no Misūri, Šonu Starwars no Misisipi, "Cannonball Press" & Denisu Maknetu no Ņujorkas, Taileru Krasovski & Karlosu Barberenu no Čikāgas, "Out Law Prints" no Vidējiem rietumiem, "Burning Bones" no Hjūstonas, tieši ar šo daudzveidīgo fenomenu sagaidot "Printmaking IN" festivālu Baltijas valstu galvaspilsētā. Tā izstādi un autorus raksturo kurators Anonymous Boh no Igaunijas un brīdina: "Kērtiss Džons, Toms Huks, Raiens O'Malijs - šie grafikas meistari no viņpus okeāna nav tādi kā trauslās radošās personības, ko esat pieraduši redzēt šajā pusē. Viņi ir braši, stipri vīri, kas no galvas līdz kājām klāti tetovējumiem un drīzāk atgādina "Hells Angels" baikerus". Šo izstādi raksturo grandiozi novilkumu izmēri un drosmīgs vēriens.

 

"Printmaking IN" ir starptautisks festivāla zīmols, kas radies Igaunijā, Pērnavā 1998. gadā. Ar laiku "iekarojot" arī Tallinu un Tartu, tagad šķērso Igaunijas robežu un pirmo reizi notiks Rīgā. Apvienojot dažādus māksliniekus no atšķirīgām pasaules valstīm - Baltijas, Skandināvijas un Amerikas - festivāls ietver publisku pasākumu sēriju: grafikas izstādes, performances, drukāšanas akcijas, meistarklases un radošās darbnīcas. Dažādas grafikas tehnikas - linogriezums, sietspiede un citas - apdrukāti audumi, T-krekli, papīri no kuriem izveidotas milzu maskas - festivāls atklās neierastus grafikas pielietojumus un savā daudzveidībā ieienteresēs ikvienu vienaldzīgo. Uz festivāla laiku Rīga kļūs par pasaules grafikas kontrolpunktu.

 

 

Izstādē piedalās ASV mākslinieki: 


Curtis Jones, Ryan O’Malley, Tyler Krasowski, Tom Huck, Hancock Brothers, Cannonball press, Sean Starwars, Deniss Mcnett, Carlos Barbenera, Maurice Abelman.

 

NON GRATA performancē piedalās:


Mathieu Sylvestre (Francija), Joaquin Munoz (Čīle), Wild Torus (ASV), Niña Yhared (Meksika), Jesusa Delbardo (Urugvaja), Danny Gonzalez (Puertoriko/ASV), Non Grata (Igaunija).

 

 

Kuratori:
Anonymous Boh, (Igaunija), Ieva Nagliņa (Latvija), 
līdzkuratore Liena Bondare (Latvija)

 

Grafiskā dizaina autors:
Paulis Liepa (Latvija)

 

Scenogrāfijas autors:
Vilnis Putrāms (Latvija)

 

 

Avots: PRINTMAKING FESTIVAL