Izstāde "Saknes/ Galotnes"

23.02.2017.

 

 

No 28. februāra līdz 26. martam Izstāžu zāles „Rīgas mākslas telpa” Intro zālē būs skatāma Māras Muižnieces Rīgas Mākslas skolas 30 gadu jubilejai veltīta izstāde “Saknes/galotnes”, kurā piedalās tās absolventi, šobrīd dažādu radošo jomu spilgti pārstāvji.

 

Izstāde notiek par godu Māras Muižnieces Rīgas Mākslas skolas 30 gadu jubilejai, lai plašākai publikai būtu iespēja ielūkoties mākslas skolas noslēpumos. Uzzināt, kādās galotnēs ir ieauguši mākslas skolas absolventi pēc tās beigšanas. Vai arī atklāt, kur sakņojas šo dažādo jomu personību radošais noslēpums.

 

Multimediālā ekspozīcijā piedalās vairāk nekā 40 autoru ar neliela formāta darbiem, pārstāvot dažādas jomas un tehnikas. „Saknes/Galotnes” ir iespēja iepazīties ar skolas beidzēju daudzveidīgajiem talantiem un profesionālajām izvēlēm – izstādē piedalās gleznotāji un grafiķi, dizaineri un multimediju mākslinieki, arhitekti un dzejnieki, grafiskie dizaineri, fotogrāfi un citi. Ekspozīcijā iespējams atšķirīgās mākslas valodās sadzirdēt, kas tik īpašs ir bijis mākslas skolā, kas joprojām liek radoši darboties un bagātināt kultūras ainavu ne tikai Latvijā, bet arī Luksemburgā, Vācijā, Austrijā, Nīderlandē, Ķīnā...

 

Glezniecību kopā ar daudziem citiem izstādē pārstāvēs tādi mākslinieki kā Latvijas Mākslas akadēmijas profesors Andris Vītoliņš un gleznotāja Agata Apkalne; grafiku – 2011. gada Purvīša balvas nominants, multimediju mākslinieks Mārtiņš Ratniks un starptautisku atzinību guvusī Liena Bondare, kā arī multimediju mākslinieks Renārs Krūmiņš; dizainu – Teterevu fonda stipendiāte Guna Poga, starptautisku atzinību guvusī Ginta Zabarovska; videomākslu – Teterevu fonda stipendiāte Margrieta Dreiblate.

 

Starp autoriem arī PIKC „Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola” pedagogu Lienas Bondares, Vinetas Pristes- Kārklas, absolventu Agates Apkalnes, Ingmāras Balodes un Mārtiņa Ratnika darbi.


Izstādes kuratore: Marta Jurjāne, gleznotāja
Ekspozīcijas iekārtojuma autors: Pēteris Zilbers, dizainers
Projekta koordinators: Vilnis Heinrihsons, gleznotājs

 

Avots: RD IKSD
Foto: publicitātes foto/ Liena Bondare