Jāņa Branta un Ievas Deksnes izstāde "Katram sava rota"

27.09.2016.

 

Galerijā "Mākslas Banka" no š.g. 27.septembra līdz 11.oktobrim kopīgā izstādē būs skatāmi Ievas Deksnes grafikas darbi un dizainera Jāņa Branta darinātās rotas.

 

Doma par kopēju izstādi radusies pirms sešiem gadiem atpūšoties ar draugiem Ņujorkā. Pirms gada nespējot pretoties galerijas "Mākslas banka" vadītājas Vallijas Linteres uzaicinājumam, tapis šis projekts izstāde "Katram sava rota". Šajā izstādē būs skatāmi Jāņa Branta šovasar tapušie darbi: auskari, gredzeni, aproces. Darbos sudrabs, mazliet zelts, slīpēti, pulēti dārgakmeņi un pusdārgakmeņi, pērles. Krāsu, formu pusdārgakmeņu saspēle ar sudrabu un zeltu. Vieglums un elegance.

Šajā izstādē būs skatāmi arī Ievas Deksnes pēdējos divos gados tapušie darbi oforta tehnikā - robusti, kontrastaini, ar mazu smaidu lūpu kaktiņos. Vairākiem darbiem varētu būt nosaukums - meitenes ar auskariem. Ko nu kurš uzskata par savu rotu, katram tā ir sava... Tās nēsājam ikdienā, svētkos un bēdās.

 

Jānis Brants (1958)

Beidzis Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolas (RLMV) metāla mākslinieciskās apstrādes nodaļu 1977.gadā un Latvijas Mākslas akadēmijas rūpnieciskās mākslas nodaļu 1983.gadā.
No 1985.gada pedagogs RLMV, no 1987.–2005. metāla mākslinieciskās apstrādes nodaļas vadītājs. Šajā laikā nodaļu beiguši talantīgi rotu dizaineri (Māris Šustiņš, Valdis Brože, Anna Fanigina).
No 2005.gada septembra Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas direktora vietnieks radošajā darbā. Pēdējos piecus gadus arī skolas izstāžu zālē rīkoto izstāžu kurators.
Izstādēs piedalās kopš 1980.gada. Personālizstādes: galerijā "Jāņa sēta" (1992), galerijā "Čiris" (1998, 2002).

 

Ieva Deksne (1962)

Studējusi arhitektūru RTU, absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas nodaļu (1990). 90os gados aktīvi piedalījusies grafikas izstādēs Latvijā, Igaunijā, Lietuvā, starptautiskajās miniatūrgrafikas un grafikas izstādēs Zviedrijā, Francijā, Spānijā, Vācijā, Japānā, Dānijā.

Ieva Deksne sarīkojusi 6 savu darbu skates: divas Latvijā (Rīgā, Salacgrīvā), divas Austrālijā (Blackwater Gallery, Blackwater un Mitchell Gallery, Rockhampton), vienu savu darbu skati Zviedrijā (Stokholmā), Jaunzēlandē (Gore) un vienu Francijā (Abrenē, kad tur vēl bija latviešu kultūras centrs).
 

 

Izstādes atklāšana 27. septembrī plkst. 17:00 galerijā "Mākslas Banka", Jaunielā 14, Vecrīgā. Laipni aicināti!

 

 

Izstādes norises laiks: 27. septembris - 11.oktobris

Darba laiks: pirmdien-svētdien 11:00-18:00

Norises vieta: Galerija "Mākslas Banka", Jauniela 14, Rīga

 

 

Avots: Galerija "Mākslas Banka"