Laikmetīgās mākslas izstāde "Pazudis arhīvā"

25.02.2016.

 

No 5. februāra - 27. martam izstāžu zālē "Rīgas mākslas telpa" skatāma starptautiska laikmetīgās mākslas izstāde "Pazudis arhīvā", ko rīko Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs sadarbībā ar Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienību. Izstādē piedalās arī PIKC "Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas" pedagogs un mākslinieks Ivars Drulle.

 

 

Izstāde pievēršas Latvijas Laikmetīgās mākslas centra arhīvam, kas ne vien uzkrāj un sakārto nozīmīgu informāciju, bet arī veido savdabīgu vietas vēsturi, tagadni un nākotni. Izstādē arhīvs skatīts kā tuvplānā, tā arī plašākā kontekstā. Arhīva tuvplāns aplūko un interpretē atsevišķus tā elementus - dokumentētās izstādes, notikumus un personības. Arhīvā atrodamās liecības kļūst par pamatu stāstu veidošanai, atklājot jaunas sakarības starp nesenās pagātnes notikumiem un izjaucot arhīva mapēs valdošo kārtību. Plašākais tvērums, savukārt, sniedz ieskatu mākslinieku darbos, kas veido un apskata arhīvus, atsedzot būtiskus jautājumus par vēstures faktu konstruēšanu, kā arī kultūras, politikas un ideoloģijas attiecībām konkrētos pagātnes posmos un šobrīd.

 

Izstādē piedalās latviešu un ārvalstu mākslinieki - Babak Afrassiabi un Nasrin Tabatabai, Alberto Baraya, Jānis Borgs un Laura Feldberga, Ivars Drulle, Aiga Dzalbe un Kristaps Epners, Maryam Jafri, Viktorija Eksta, Inga Erdmane, Kristaps Grundšteins un Līga Lindenbauma, Žilvinas Landzbergas, Taus Makhacheva, Haralds Matulis un Ieva Saulīte, Agnieszka Polska, Laura Prikule, Mammu un Passi Rauhala, Tanel Rander, Traģisko pētījumu centrs (Kaspars Groševs, Ainārs Kamoliņš, Daiga Kažociņa), Raden Saleh un Jevgeni Zolotko.

 

 

Adrese: Rīgas Mākslas telpa, Kungu iela 3

Darba laiks: 11:00-18:00

Ieejas biļete: 5,00 EUR, skolēniem, studentiem (uzrādot apliecinošu dokumentu) 2,50 EUR

 

 

Avots: Rīgas Mākslas telpa

Attēls: Alberto Baraya darbs