Mākslinieces Inese Vēriņas- Lubiņas personālizstādes atklāšana

07.12.2016.

 

Šī gada 9. decembrī plkst. 16.00 Salacgrīvas muzejā tiks atklāta mākslinieces Ineses Vēriņas- Lubiņas personālizstāde „RĀNDA/ RANNIK/ PIEKRASTE”.


Inese Vēriņa-Lubiņa ir gleznotāja un filmu veidotāja, darbojas video mākslas un jauno mediju jomā. Māksliniece studējusi vizuālo komunikāciju Latvijas Mākslas akadēmijā un kino režiju Somijā, ir PIKC „Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola” reklāmas dizaina programmas pedagoģe.


Māksliniece par izstādi raksta:

 

„Piekrastē, kuru apdzīvojuši lībieši, igauņi un latvieši, notiek procesi, kas gan līdzsvaroti mijiedarbojas ar tās apdzīvotājiem, gan teju vai noliedz to eksistenci ar savu mežonīgo būtību. Dabiskie procesi noris paši par sevi. Tiem nerūp cilvēku noteiktas valstu, pilsētu vai māju robežas. Ūdens apskalo piekrastes smiltis, paisums, bēgums, dubļi, migla, koki, krūmi, niedres, debesis, vējš, lietus, dīķis un lācis, kurš kādreiz te ir bijis, bet tomēr palicis nesatikts, ir tikai maza daļa no svešādās un nepieejamās ainavas un dabas stāviem, kas mūs – piekrastē mītošos – ieskauj ik dienu it kā turētu gūstā.”


Izstāde būs apskatāma līdz 05.03.2017.


Attēls: www.ineseverina.com