Populārā ilustratora un rakstnieka, profesora Lawrence Zeegen (Londona) lekcija

11.04.2016.

 

Latvian Art Directors Club (LADC) piedāvā lielisku iespēju izglītoties un iedvesmoties lekcijā DESIGN: FROM SKETCHBOOK TO TEXTBOOK, ar kuru piektdien, 15. aprīlī, plkst. 18:00 Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs uzstāsies talantīgais dizainers un ilustrators profesors LAWRENCE ZEEGEN no Londonas.

 

Ilustrētā lekcija atklās viņa ceļu dizainā – gan personisko, gan profesionālo, raugoties caur grāmatām un publikācijām. Lawrence Zeegen biogrāfija raksturojama kā spoža – sintezējot praktisko ar teorētisko, viņš ir ne vien izcils profesionālis, bet arī talantīgs akadēmiķis, pasniedzējs vairākās universitātēs un dizaina dekāns, kā arī dizaina grāmatu autors. Kā ilustratoram viņa klienti bijuši lieli starptautiski laikraksti, tostarp 5 gadus Zeegen strādājis The Guardian, žurnāli, grāmatu izdevēji, dizaina uzņēmumi un reklāmas aģentūras. Viņš ir arī darbojies dažādās organizācijās, ieskaitot kā valdes loceklis International Council of Communication Design un British Design and Art Direction (D&AD). Darbā Zeegen lielu nozīmi piešķir attīstības un pieredzes apmaiņas veicināšanai, kas ir viens no iemesliem, kāpēc viņa vārdu dizaina aprindās zina tik daudzi.

 

Lawrence Zeegen iepriekš uzstājies Austrālijā, Ķīnā, Indijā, Izraēlā, Japānā, Korejā, Lietuvā, Jaunzēlandē, Krievijā, Serbijā, Singapūrā, Dienvidāfrikā, Turcijā un ASV, un nu iespēja klātienē bagātināties ar zināšanām būs arī Latvijas auditorijai.

 

Par gaidāmo tikšanos Zeegen saka: "Lekcijā es parādīšu ne tikai savus darbus, bet arī to, kuri ir mani iedvesmojuši un par kuriem esmu rakstījis. Es runāšu arī par to, cik nozīmīgi ir būt elastīgam un ar atvērtu prātu, kā arī spēt aptvert iespējas, lai karjera virzītos interesantā un reizēm arī negaidītā virzienā."

 

Vairāk par lektoru iespējams izlasīt viņa mājaslapā: http://www.zeegen.com/
 

 

 

Pasākums:  Lawrence Zeegen lekcija "Design: From Sketchbook to Textbook"


Norises laiks: 15. aprīlī plkst. 18:00

Norises vieta:  Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs, Skārņu iela 10, Rīga.


Ieejas maksa: Biedriem un partneriem - bez maksas, fiziskām personām - EUR 35, juridiskām - EUR 86.

 

Pasākums notiks angļu valodā.

 

 


Vietu skaits ir ierobežots, tādēļ lūgums lekcijai pieteikties savlaicīgi, rakstot uz anete@ladc.lv

 

Ar Latvijas Nacionālais mākslas muzeja un Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja atbalstu lekciju Latvijas Mākslas akadēmijas un PIKC "Rīgas Dizaina un Mākslas vidusskola" mācībspēkiem un studentiem iespēja apmeklēt bez maksas (uzrādot apliecību).

 

 

Avots: Latvian Art Directors Club