Rīgas starptautiskā dizaina izstāde 2016

29.09.2016.

 

Rudenī Rīga, kā ierasts, kļūs par Baltijas dizaina galvaspilsētu, jo no 30. septembra līdz 2. oktobrim Ķīpsalā notiks Rīgas starptautiskā dizaina izstāde "Design Isle 2016". Tajā varēs apskatīt Baltijas dizaina nozares uzņēmumu, profesionāļu un studentu rūpnieciskā, modes, vides, interjera, foto un grafiskā dizaina darbus.

 

Latvijas dizaina oriģinalitāti varēs novērtēt, aplūkojot konkursa "Latvijas Dizaineru Savienības balva dizainā 2016" izcilākos darbus, kurus izvirzījusi profesionāla žūrija. Darbi tiek dalīti četrās kategorijās – interjera, vides, lietu un saziņas dizains. Savu vērtējumu līdz 28. septembrim var paust arī ikviens dizainu un mākslu mīlošais, jo portālā DELFI ir atklāts publiskais balsojums, lai noteiktu skatītāju simpātiju.

 

Līdztekus konkursa darbiem izstādē būs apskatāmas dizaina mēbeles, gaismas ķermeņi, dizaina apģērbi un aksesuāri, dzīvesstila produkti u. c. oriģināli dizaina produkti, ko prezentēs Baltijas vadošie dizaineri un dizaina uzņēmumi.

 

Ar svaigām idejām un neordināriem risinājumiem pārsteigs arī Latvijas dizaina skolu un augstskolu audzēkņi, kas izstādē prezentēs savus diplomdarbus un radošos projektus.

 

Izstādes pirmajā dienā, 30. septembrī, notiks izglītojoši informatīvs pasākums radošo industriju pārstāvjiem – "Iestartē dizainu!". Tajā norisināsies tīklošanās un investīciju piesaistes apmācības, tiks sniegts ieskats, kā no dizaina start-up idejas nonākt līdz konkurētspējīgam produktam un kā to virzīt tirgū. Savukārt dienas noslēgumā notiks dizaina start-up ideju konkurss.

 

Šogad pirmo reizi izstādē "Design Isle" notiks arī Baltijas dizaina gadatirgus, kur talantīgie pašmāju un Baltijas dizaineri tirgos oriģinālus un mūsdienīgus dizaina produktus – interjera priekšmetus, apģērbus, aksesuārus, dzīvesstila produktus un vēl daudz ko citu. 

 

Izstādi rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 un Latvijas Dizaineru savienība ar Rīgas Tehniskās universitātes atbalstu.

 

 

Avots: Design Isle

Attēls: Publicitātes foto