Skolēn, sagatavojies darbam vasarā!

17.05.2016.

 

Kur un kā skolēniem meklēt darbu vasarā? Cik stundas atļauts strādāt un kā aizstāvēt savas darba tiesības? Ko darba devējs iesaka topošajiem darbiniekiem? Lai rastu atbildes uz šiem un citiem jautājumiem, ikviens interesents aicināts piedalīties seminārā „Sagatavojies darbam vasarā!”, kas notiks 24.maijā no plkst.16.00 līdz 18.00 ES mājā, Aspazijas bulvārī 28, Rīgā.


Seminārā Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) pārstāve Kristīne Škornika stāstīs par vasaras nodarbinātības pasākumu skolēniem vecumā no 15 līdz 20 gadiem, kuri mācās vispārējās, speciālās vai profesionālās izglītības iestādēs. Jaunieši vasarā varēs strādāt no viena līdz diviem mēnešiem, lai iegūtu darba pamatprasmes, iemaņas un darba pieredzi. Kā un kur pieteikties?


Valsts darba inspekcijas pārstāve Zaiga Strode informēs par likumdošanu, kas saistīta ar bērnu un jauniešu nodarbināšanu. Cik stundas dienā un nedēļā drīkst strādāt no skolas brīvajā laikā? Kas noteikti jauniešiem būtu jāzina, lai spētu sevi pasargāt?


Rīgas domes Īpašuma departamenta, kurā šovasar pieņems darbā 90 projektu asistentus, pārstāve Dana Janucina izstāstīs, ko darba devējs sagaida no skolēniem. Kādas prasmes un īpašības nepieciešamas, lai sadarbība būtu veiksmīga? Danas Janucinas padomi būs noderīgi arī jauniešiem, kas izvēlējušies darba vietas citās organizācijās vai uzņēmumos.


Seminārā aicinām piedalīties gan jauniešus, kas jau pieteikušies NVA skolēnu vasaras darba programmā, gan tos, kas vēl tikai domā, kā lietderīgi pavadīt brīvo laiku vasarā.


Vietu skaits pasākumā ir ierobežots, tāpēc interesentus aicinām reģistrēties tiešsaistē vai zvanot pa tālruni 67085445.


Visi pasākumi ES mājā ir bezmaksas.

 


Avots: Eiropas Savienības māja