Aicina pieteikties starptautiskam eTwinning semināram Vācijā

08.02.2017.

 

Ja vēlies apgūt jaunas metodes kultūrizglītības un radošu aktivitāšu īstenošanai savā skolā, līdz 6. martam piesakies eTwinning semināram dažādu priekšmetu skolotājiem “Iekļaušanās caur radošumu un kultūrizglītību”! Iespējams, ka tieši tu maijā dosies uz Minheni, lai kopā ar 100 citiem Eiropas skolotājiem uzsāktu aizraujošu eTwinning projektu.
 


Pieteikšanās termiņš – 2017. gada 6. marts (plkst. 09:00), aizpildot tiešsaistes anketu. Semināru organizē Vācijas eTwinning Nacionālais atbalsta dienests. Semināra darba valoda – angļu.



Semināra mērķis ir izcelt radošuma nozīmi izglītībā un iedrošināt skolotājus izmantot dinamiskas/ radošas metodes mācīšanas un mācīšanas procesā. Nodarbības ietvers dažādas ar kultūrizglītību un radošumu saistītas tēmas – mākslas, mūziku, valodas, uzstāšanās mākslu un digitālos medijus.



Seminārā skolotāji soli pa solim plānos kvalitatīvus skolu sadarbības projektus – apspriedīs projektu idejas, meklēs projekta sadarbības partnerus, kā arī nodarbību laikā reģistrēs projektus.



Kultūrizglītības potenciāls ir attīstīt dažādas skolēnu prasmes uz uzvedību, kas nepieciešamas mūsdienu sabiedrībā, piemēram, spēju uzdot jautājumus, komunicēt, sadarboties, risināt problēmas un darboties inovatīvi. Kultūrizglītoti un radoši bērni ir spēcīgas sabiedrības pamats. Tā iedrošina bērnus domāt savādāk, redzēt dažādo, līdz ar to palīdz risināt mūsdienu problēmas, ar kurām saskaras daudzas Eiropas valstis.
 


Semināra programma


Dalībnieki: skolotāji ar vēlēšanos veidot sadarbības projektus par kultūrizglītību
Seminārā piedalās: vairāk nekā 100 skolotāju no dažādām Eiropas valstīm
Tēma: “Iekļaušanās caur radošumu un kultūrizglītību”
Laiks: 2017.gada 4.līdz 6.maijs
Vieta: Minhene, Vācija
Darba valoda: angļu
Dalībnieku skaits no Latvijas: 2 skolotāji

Prasības pretendentiem:


Dažādu priekšmetu pamatskolas vai vidusskolas skolotājs, kas māca skolēnus vecumā no 10 līdz 19 gadiem
Reģistrējies www.etwinning.net
Ir idejas eTwinning projektiem
Priekšroka skolotājiem, kas jau īstenojoši vismaz 1 eTwinning projektu
Var sazināties angļu valodā
Pēc semināra gatavs īstenot eTwinning projektu savā izglītības iestādē
Gatavs izplatīt informāciju par eTwinning sava reģiona izglītības iestādēs (vismaz 2 uzstāšanās vai publikācijas 3 mēnešu laikā pēc pasākuma).
eTwinning nodrošina transportu un sedz transporta izmaksas Rīga – Minhene – Rīga, ieskaitot transporta izmaksas semināra programmas ietvaros. Tāpat eTwinning sedz semināra dalības maksu, viesnīcas un ēdināšanas izdevumus. Dalībnieks pirms pasākuma slēdz sadarbības līgumu ar Jaunatnes starptautisko programmu aģentūru.



Lai pieteiktos semināram, līdz šī gada 6. marta plkst. 09:00 jāaizpilda pieteikuma anketa tiešsaistē. Jautājumus par semināru var uzdot, rakstot uz info[at]etwinning.lv (tematā norādot „eTwinning seminārs Vācijā”) vai zvanot uz 67358067.
 

 

Avots: eTwinning