Biznesa ideju un prototipēšanas maratons jauniešiem

19.09.2017.

Rīgā norisināsies Garage48 Hardware & Arts hakatons!

No šī gada 29. septembra līdz 1. oktobrim hakatons vienkopus pulcēs Baltijas un citvalstu dalībniekus, kuriem ir biznesa ideja, prasmes un profesionālas iemaņas vai vēlēšanās iesaistīties jauna produkta attīstībā. Hakatonam, kas fokusēts uz reālu prototipu izveidi, aicināti pieteikties plaša spektra darītāji un radītāji - produktu dizaineri, UI/UX dizaineri, elektronikas un mehānikas inženieri, serveru programmētāji, aplikāciju attīstītāji un programmētāji, mārketinga speciālisti un pētnieki. Prototipēšanas hakatona mērķis, intensīvi strādājot 48 stundu laikā, ir pārvērst idejas par realitāti.

Garage48 Hardware & Arts hakatonu organizē Garage48 sadarbībā ar TechHub Riga, un tas norisināsies RTU Dizaina Fabrikas telpās. Šāda veida hakatons Rīgā notiks pirmo reizi, savukārt Garage48 tas būs jau sestais. “Garage48 organizētie Hardware&Arts hakatoni izceļas ar savu augsto kvalitāti, un šāda pasākuma norise Latvijā iezīmēs jaunu posmu Rīgas kā inženierzinātņu talantu un dizaina iedvesmas pilsētas atpazīstamībā,” komentējot projektu, saka Viesturs Sosārs, TechHub Riga līdzdibinātājs.

Lai dalībniekiem dotu iespēju 48 stundu laikā izveidot savu prototipu, būs pieejams plašs aprīkojuma un materiālu klāsts. Savukārt, lai atbildētu uz jautājumiem, sniegtu padomu un palīdzētu atrisināt problēmas, kuras radušās procesa laikā, tiks piedāvāta palīdzība no pieredzējušiem mentoriem.

Lai hakatons norisinātos veiksmīgi, notiks divi dalībnieku sagatavošanas pasākumi gan Latvijā, gan Igaunijā. Pāris dienas pirms hakatona, dalībniekiem būs iespēja veiksmīgi sagatavoties prototipēšanas hakatonam un noskaidrot atbildes uz sev interesējošajiem jautājumiem.

Sagatavošanās pasākumi norisināsies:
25. septembrī
Tartu SPARK HUB (Narva mnt 3)
No 16.00-20.00

26. septembrī
Rīgā, TechHub Riga (Sporta iela 2)
No 16.00-20.00

Reģistrējies hakatonam ŠEIT.

Pasākuma oficiālā mājas lapa:  http://garage48.ee/events/ha2017riga
Pievienojies pasākuma lapai Facebook un seko līdzi jaunumiem: Facebook event page

Garage48 Hardware & Arts Riga hakatons tiek īstenots Interreg Estonia-Latvia programmas ietvaros, ko finansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds. Pasākumu sponsorē RTU Dizaina Fabrika, Rīgas Tehniskā universitāte, Garage48, TechHub Riga, Baltijas Inovāciju aģentūra, Latvijas Startup uzņēmumu asociācija Startin.LV, Taxify un Tele2, pasākumu atbalsta - Latvijas Universitāte, Tartu Universitātes Ideju Laboratorija, MassPortal, Tele2 Shared Service Center un Taxify.

Attēls: publicitātes attēls