Konkurss jauniešiem dalībai Prakses kalvē 2017

29.09.2017.

Eiropas Savienības māja izsludina pieteikšanos izaugsmes nodarbību ciklam "Prakses kalve 2017". Aktīvi un zinātkāri jaunieši vecumā no 16 gadiem aicināti pieteikties līdz 22. oktobrim.

Konkursa kārtībā tiks izvēlēti 25 mērķtiecīgākie un motivētākie jaunieši, kuriem četrus mēnešus (no šī gada novembra līdz 2018. gada februāra beigām) katru nedēļu būs iespēja apmeklēt augstvērtīgas nodarbības. Jauniešiem varēs izprast kritiskās domāšanas un argumentācijas būtību, attīstīt spontanitāti un radošumu, līdera dotības, prasmi pārliecinoši uzstāties auditorijas priekšā un sadarboties komandā, izzināt lietišķo etiķeti, kā arī uzlabot mediju pratību. Gaidot 2018. gada Saeimas un 2019. gada Eiropas Parlamenta vēlēšanas, īpaša uzmanība tiks pievērsta jauniešu pilsonisko prasmju attīstīšanai. Nodarbības ES mājā notiks piektdienās no plkst. 16 līdz 18. Visas nodarbības ir bezmaksas, un cikla noslēgumā tiek izsniegta apliecība par dalību apmācībās.

Nodarbības vadīs profesionāli un zinoši eksperti: organizācijas „Quo Tu Domā?” valdes locekle un līdzdibinātāja Ieva Skrīvere, preses sekretārs Eiropas Parlamentā Kārlis Būmeisters, aģentūras WRONG sociālo mediju nodaļas vadītājs Vilhelms Meisters, teātra sporta trenere Ligita Smildziņa, „Providus” pētniece Iveta Kažoka, uzņēmējs un TUESI.LV vadītājs Vilis Brūveris, komandas veidošanas trenere Kristīne Skrīvele, žurnāliste un stratēģiskās komunikācijas eksperte Solvita Denisa-Liepniece, profesore, lietišķās etiķetes un protokola eksperte Iveta Ķestere, „Quo Tu Domā?” valdes loceklis Rasmuss Filips Geks, Eiropas Parlamenta deputāts Krišjānis Kariņš, Latvijas skautu un gaidu organizācijas vadītājs, skolotājs un Ogres novada deputāts Jānis Iklāvs u.c.

Jaunieši vecumā no 16 gadiem aicināti līdz 22. oktobrim (ieskaitot) uz e-pastu esmaja@esmaja.lv sūtīt motivācijas vēstuli (max. divas A4 lapas e-pasta pielikumā), kurā raksturota līdz šim iegūtā izglītība un pieredze sabiedriskajās aktivitātēs, kā arī mērķi un motivācija dalībai nodarbību ciklā „Prakses kalve 2017”. Līdz 27. oktobrim par konkursa rezultātiem informēsim visus pretendentus.

 

Avots: Eiropas Savienības māja