Baltā nakts

05.09.2016.

 

Šogad Mūsdienu kultūras forumā "Baltā nakts", kas norisināsies naktī no 10. uz 11. septembri, piedalīsies arī Profesionālās izglītības kompetences centra "Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola" (PIKC "RDMV") audzēkņi pedagoģes un mākslinieces Ineses Vēriņas-Lubiņas vadībā.

 

Šogad pēc vairāku gadu pārtraukuma tiks atjaunots "Baltās nakts" tramvajs, kas kā mūsdienu mākslas objekts un vienlaikus sabiedriskā transporta līdzeklis savienos Rīgas centru ar vienu no tālākajiem norises punktiem, kursējot maršrutā Ausekļa iela - Gaujas iela - Ausekļa iela. 

 

Tramvaji kā jauno mākslas un mūzikas talantu vēstneši ceļos cauri naktij un pilsētai. Skatītājiem būs iespēja aizceļot uz krāsu un gaismu spēles karnevālu, ko izsapņojuši PIKC "RDMV" audzēkņi, ko paspilgtinās elektroniskās mūzikas pārstāvji. Par koncertzāli vīzijas radīs un klausītājus savā sapņu pasaulē ievedīs jaunie mūzikas instrumentu pavēlnieki, izpildot akadēmiski klasiskus skaņdarbus neierastā vidē – braucošā tramvajā. Uz vienu nakti tramvaji no transporta līdzekļiem pārvērtīsies par nākotnes vēstnešiem un sapņu tulkiem.

 

Tramvajs "Sapnis par karnevālu"

 

Tramvajā būs apskatāmi PIKC "RDMV" 2.-4. kursa audzēkņu mākslas darbi. Uzstāsies mūziķi Waterflower, Elizabete Balčus, MMMM. 

Mākslinieciskā vadītāja: Inese Veriņa-Lubiņa.

 

Tramvajs "Sapnis par koncertzāli"

 

Piedalās ģitāristu nometnes "Sešas stīgas" dalībnieki un Latvijas mūzikas vidusskolu audzēkņi. Mūzikā būs eklektika: no akadēmiskās mūzikas līdz pat rokam, no solo priekšnesumiem līdz oriģinālmūzikai grupu izpildījumā.

 

Tramvaji sāks kursēt plkst. 18:00 no Ausekļa ielas pieturas un no 2. Meža kapu pieturas. Tramvaji kursēs līdz plkst. 3:00 naktī. Tramvaji pieturēs katrā pieturā, brauciens ir bezmaksas un e-talons nav jāreģistrē. Vietu skaits tramvajos ir ierobežots.

 

Maršrutā Ausekļa iela – Gaujas iela  18:00 - 3:00

Parādīt kartē >


Pietura 2. Meža kapi  18:00 - 3:00
Parādīt kartē >

 

 

Projektu atbalsta: Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, RP SIA „Rīgas satiksme”, 3M un Officeday.

 

 

Skatīt foto galeriju >

 

 

Avots: Baltā nakts