Izstāde un tikšanās ar dizaineri un stikla mākslinieku Arti Nīmani

26.04.2017.

 

No šī gada 11. maija līdz 17. jūnijam PIKC "Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola" bibliotēkā būs skatāma starptautisku atzinību ieguvušā dizainera un stikla mākslinieka Arta Nīmaņa darbu ekspozīcija.

 

Izstādes atklāšana un tikšanās ar mākslinieku notiks 11. maijā plkst. 16.00 PIKC "RDMV" bibliotēkā.

 

Artis Nīmanis 1999. gadā absolvējis Rīgas Lietišķās mākslas koledžas (tagad PIKC “Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola”) stikla nodaļu, bet 2006. gadā ieguvis maģistra grādu vizuāli plastiskajā mākslā (stikla mākslā) Latvijas Mākslas akadēmijā. Izstādēs piedalās no 1998. gada. Strādājis par pedagogu PIKC "Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola", kur bijis stikla dizaina izglītības programmas vadītājs.

 

A. Nīmaņa mākslinieciskās izteiksmes amplitūda ir plaša. Viņš veido stikla dizaina objektus un rotas, realizē dažādus eksperimentālus projektus, tai skaitā kinētiskus. Autora darbības fokusā ir arī monumentālāki projekti – funkcionālas un dekoratīvas stikla dizaina detaļas interjeram un arhitektūras objektiem, ekskluzīvas vitrāžas, apgaismes ķermeņi un virsgaismas risinājumi.


Mākslinieciskās izteiksmes spektru paplašinājusi daudzveidīgā pieredze, strādājot dažādās reklāmas un dizaina aģentūrās.


Kopš 2004. gada viņš ir zīmola "an&angel" stikla trauku galvenais dizainers. Arta Nīmaņa trauku kolekcijas "Deco", "Black&White", "Northern Lights" un "In Between" iespējams iegādāties ne tikai zīmola galerijā Rīgā, bet daudzviet pasaulē – Eiropā, Krievijā, ASV, Dienvidamerikas valstīs, Apvienotajos Arābu Emirātos, Honkongā, Singapūrā, Indonēzijā un Japānā. Kolekcija "Deco"  2013. gadā apbalvota ar prestižo "Red Dot Award” dizaina balvu, savukārt 2014. gadā – ar Vācijas dizaina balvu. Autora darbi iekļauti Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Dizaina mākslas kolekcijā.


Artis Nīmanis piedalījies vairākās grupu izstādēs, sarīkojis personālizstādes Eiropā, ASV, Krievijā, Japānā, Apvienotajos Arābu Emirātos u.c.


Par stikla mākslas izstādi "Fragile" Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā 2016. gada pavasarī Artis Nīmanis saņēma LTV un LR balvu “Kilograms kultūras” kategorijā “Vizuālā māksla”.

 

PIKC “RDMV” bibliotēkā būs skatāma daļa no mākslinieka dažādos laikos tapušiem darbiem.

 

 

Aicināti visi interesenti!

 

Attēls: Ruta Linīte