KERAMIKAS NODAĻA PIEDALĀS DIZAINA MANIFESTĀCIJAS PRODUKTU DIZAINA PASTAIGĀS

02.03.2015.

 

RDMV keramikas izstrādājumu dizaina izglītības programma 27. un 28. februārī piedalījās Latvijas laikmetīgā dizaina ekspozīciju un notikumu cikla “DIZAINA MANIFESTĀCIJA” dizaina pastaigā.

 


Pastaiga aicināja uz tikšanos ar cilvēkiem, kuri rada mums vajadzīgas un tīkamas lietas, ielūkoties tapšanas gaitā un ieraudzīt dizaina dažādo aspektu klātbūtni ikvienā produktā.


Tas mums ir liels pagodinājums – startēt vienā projektā ar tādiem Latvijas dizaina smagsvariem kā nozīmīgus starptautiskus apbalvojumus ieguvušajiem zīmoliem an&angel un Rīgas krēslu fabriku, ar Rijadu, Madara Cosmetics, apavu zīmolu ZoFa u.c..


Divas dienas keramikas nodaļas darbnīcās Lāčplēša ielā interesenti varēja līdzdarboties keramikas priekšmetu tapšanā no māla un porcelāna, izmēģināt roku dažādās keramikas tehnikās – virpošanā, trauku veidošanā no plasta, porcelāna lietu izgatavošanu, izmantojot ģipša formas, dažādas tehnikas porcelāna apgleznošanā, kā arī iepazīties ar audzēkņu darbiem un darbu projektiem.


m.lmt.lv/ veselu stundu filmēja notikumus tiešraidē. Tā bija iespēja pastāstīt par skolu, mācībām keramikas dizaina izglītības programmā – par Kultūras ministrijas radošās partnerības projektu RaPaPro, radošajām darbnīcām, izstādēm un citām aktivitātēm, kas nodaļā tiek īstenotas mācību gada laikā.


Dizaina pastaigā par keramiķiem uz laiku kļuva vairāk kā simts cilvēku. Apmeklētāji ļoti dažādi - gan trīsgadnieks, gan cienījams sirmgalvis, kurš visu mūžu sapņojis kaut vienu reizi pamēģināt, kā tad īsti griežas podnieka virpa. Īpašs prieks par Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas citu izglītības programmu audzēkņu interesi un mēģinājumiem uzzināt ko jaunu.


Paldies nodaļas audzēkņiem, kuri ļoti intensīvā darba režīmā uzņēmās gan gidu, gan skolotāju pienākumus un pedagogiem par darbu pasākuma sagatavošanā un īstenošanā.

 

Teksts: Inese Pētersone, izglītības programmas "Keramikas izstrādājumu dizains" metodiskās komisijas vadītāja.

 

Skatīt video

 

Skatīt foto galeriju.