Māris Šustiņš radījis rotu karalienei Elizabetei II

01.08.2016.

 

Latvijas Republikas prezidents Raimonds Vējonis kopā ar kundzi, š.g.  18.-20. jūlijā viesojoties oficiālā vizītē Lielbritānijā, audiencē pie karalienes Elizabetes II Bekingemas pilī karalienei uzdāvināja mākslinieka un Profesionālās izglītības kompetences centra "Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola" Metāla izstrādājumu dizaina izglītības programmas pedagoga Māra Šustiņa darinātu rotu.

 

Par piedāvājumu veidot rotaslietas karaliskajai ģimenei stāsta Māris Šustiņš: "Saņemot šo unikālo pasūtījumu, joprojām biju savas personālizstādes Zvaigžņu lietus atmosfērā un noskaņā. Tādēļ arī izmantoju rotas idejas pamatā Zvaigžnu lietus stāstu, ko atlika tikai turpināt stāstīt. Zvaigžņu lietus – tas ir brīdis, kad skatāmies debesīs un mēģinām ieraudzīt krītošās zvaigznes. Zvaigznes, kas dod mums cerību, mīlestību un lielo iespēju vēlēties. Varbūt šīs zvaigznes krīt mūsu dēļ? Varbūt tām apnicis spīdēt miljardiem gadu un tās, pēdējo reizi uzmirdzot, izdziest, lai vismaz dažas sekundes mēs tām pievērstu uzmanību."

 

Karalienei Elizabetei II veltīto piespraudi Māris Šustiņš izgatavojis no sudraba un zelta, papildinot to ar kalnu kristālu, turmalīnu, granātu un safīriem. Karalienes vīram Edinburgas hercogam Filipam izgatavotas aproču pogas nelielu zvaigznīšu veidolā.

 

Apsveicam un lepojamies!

 

 

Avots: Kas Jauns

Attēls: Māris Šustiņš