Noslēdzies Valsts konkurss "No tēla līdz dizainam"

20.04.2016.

 

Noslēgusies Latvijas izglītības iestāžu profesionālās ievirzes izglītības mākslas un dizaina jomas programmu audzēkņu Valsts konkursa "No tēla līdz dizainam" fināla kārta. Tajā  piedalījās 68 skolu komandas, veicot konkursa uzdevumu - iedvesmojoties no Latvijā dzīvojoša putna, izdomāt un veidot maketu jaunietim  noderīgai dizaina lietai.

 

Darbus vērtēja Barbara Ābele – Latvijas Mākslas akadēmijas asociētā profesore, Inese Pētersone – Profesionālās izglītības kompetences centra "Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola" Keramikas izstrādājumu dizaina izglītības programmas vadītāja, un dizainers Mareks Birznieks.

 

Apsveicam laureātus - Ādažu Mākslas un mūzikas skolas, Ērgļu Mākslas un mūzikas skolas, J. Simsona Madonas Mākslas skolas, Kalētu Mūzikas un mākslas skolas, Ķekavas Mākslas skolas, Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolas, Ogres Mākslas skolas, Ropažu Mūzikas un mākslas skolas "Rodenpois" komandas, kā arī atzinību saņēmējus – Līgatnes Mūzikas un māksla skolas, M. Muižnieces Rīgas mākslas skolas, Salaspils Mūzikas un mākslas skolas, Skrīveru Mūzikas un mākslas skolas, Vidzemes jūrmalas Mūzikas un mākslas skolas, Viļānu Mūzikas un mākslas skolas, Zilupes Mūzikas un mākslas komandas, kas izcili veikušas konkursa uzdevumu!

 

Konkursa II un III kārtas laureātu (1., 2., 3. vietu un atzinību ieguvēju), kā arī viņu skolotāju apbalvošanas pasākums notiks 29. aprīlī plkst. 13:00 PIKC "Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola" K. Valdemāra ielā 139, Rīgā.

 

Dienas kārtība:

plkst. 13:00 konkursa uzvarētāju apbalvošana

plkst. 13:30 svētku kliņģeris par godu laureātiem

no plkst. 14:00 iepazīšanās ar skolu


Gaidām viesos!

 

 

Avots: Latvijas Nacionālais kultūras centrs