Noslēdzoties RaPaPro projektam, izdots katalogs

29.02.2016.

 

Radošo partnerību programmas (RaPaPro) otrais gads piektdien, 26. februārī, noslēdzies ar semināru un projekta kataloga atvēršanas svētkiem Latvijas Kultūras akadēmijas teātra mājā "Zirgu pasts".

 

Radošo partnerību programma ir Kultūras ministrijas iniciēts un finansēts projekts jaunu radošu partnerību veidošanai profesionālās vidējās kultūrizglītības iestādēs, iesaistot mākslas, dizaina, mūzikas, dejas vidusskolu pedagogus, audzēkņus, pašvaldību pārstāvjus, uzņēmējus, sociālās grupas un citus vietējās kopienas pārstāvjus.

 

2014. gadā 10 skolas īstenoja 13 RaPaPro projektus, kuru rezultātā apgūtas jaunas prasmes un zināšanas, darbs starpdisciplinārās komandās, veidojusies sadarbība ar dažādu nozaru partneriem, sociālām organizācijām un uzņēmējiem partneriem un veicināta dizaina domāšanas (design thinking) metožu izmantošanu kultūrizglītībā. 2015. gadā tika īstenoti 4 RaPaPro projekti. RaPaPro programmas ietvaros Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola izstenoja projektu "Iegūst visi".

Izdotais katalogs apkopo informāciju par visu projektu norises gaitu, sadarbības partneriem un rezultātu, iepazīstina ar dalībnieku, ieceres autoru, ekspertu un īstenotāju pārdomām un viedokli par projektu. Kopumā projekts visiem dalībniekiem bijis nozīmīgs, vērtīgs, dažādu atklājumu un jaunas pieredzes piesātināts.

 

Partnerību programmas RaPaPro kataloga prezentācijas pasākumā piedalījās arī Latvijas Republikas Kultūras ministre Dace Melbārde.

 

 

Skatīt foto galeriju.