Pedagogi no Norvēģijas pasniedz meistardarbnīcas PIKC "RDMV"

29.11.2017.

 

Nordplus Junior projekta "Development of teaching methods in Design and Art" ietvaros no 21.11.– 24.11.2017. PIKC "Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola" viesojās divas pedagoģes no "Polarsirkelen videregående skole" vidusskolas Norvēģijā.

Šī gada 22. novembrī struktūras tekstila izglītības programmas izglītojamie piedalījās norvēģu pedagoģes Mona Iglum (dizaina un tekstila pedagoģe) vadītā meistardarbnīcā, kurā veidoja dažādus trafaretus, ar tekstila krāsām veicot to nospiedumus uz auduma. Savukārt keramikas izstrādājumu dizaina izglītības programmas izglītojamie piedalījās pedagoģesTrine Lise Bang (grafiskā dizaina, zīmēšanas un arhitektūras pedagoģe) vadītā meistardarbnīcā, kurā izgatavoja Norvēģijā tradicionālo siera griežamo lāpstiņu rokturus, sākotnēji veicot skicēšanu, maketēšanu un parauga izstrādi materiālā.

Projekta mērķis ir sekmēt inovācijas dizaina un mākslas izglītību programmu mācīšanās metodēs, tādējādi veicinot mākslas un dizaina skolu izglītības programmu attīstību. Abām skolām ir svarīgi attīstīt savu mācību programmu kvalitāti, sekot līdzi jauniem mācīšanās paņēmieniem un jauno tehnoloģiju pielietošanai mācību procesos.

Projekta rezultātā ieguvums abām skolām būs pilnveidotas izglītības programmas, pedagogiem pilnveidojot savas metodes konkrētajos mācību priekšmetos, piedaloties partnerskolas mācību darbā, to novērojot, kā arī pasniedzot savas mācību stundas partnerskolā, lai ar savām mācīšanas metodēm iepazīstinātu partnerskolas pedagogus un skolēnus.


Skatīt foto galeriju>

 

Projekta finansētājs: Nordplus