PIKC "RDMV" izstāde 3 no 11 Latvijas Arhitektūras muzejā

06.12.2017.

 

Šī gada 7. decembrī plkst. 17.00 Latvijas Arhitektūras muzejā  tiks atklāta Profesionālās izglītības kompetences centra "Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola" keramikas, koka un metāla izstradājumu dizaina izglītības programmu izglītojamo darbu izstāde "3 no 11".

Izstāde "3 no 11" iepazīstina ar trīs skolas izglītības programmu kvalifikācijas darbiem un tikko izstrādātajiem kursadarbiem, kuros veiksmīgi īstenota dizaina ideja. Izstādes dalībniekus vieno ne tikai darbnīcas senajā skolas ēkā Lāčplēša ielā 55. Tā ir arī izpratne par formu, funkciju un materiālu, parādot, kā ar minimāliem izteiksmes līdzekļiem var radīt pārliecinošu, funkcionālu darbu ar atzīstamām estētiskajām kvalitātēm. To apliecina arī veiksmīgā skolas dalība septembrī Londonas dizaina nedēļā jauno dizaineru skatē London Design Fair, kur ekspozīciju veidoja daļa no šajā izstādē apskatāmajiem koka un keramikas dizaina darbiem. Trīs no izstādē skatāmajiem keramikas diplomdarbiem ir "Latvijas Dizaineru savienības gada balva dizainā 2017" organizētā konkursa laureāti.


Izstādē ir plašs dizaina priekšmetu klāsts – gaismas ķermeņi, trauki, mēbeles un rotas. Lai vislabāk īstenotu dizaina ideju, izmantoti dažādi materiāli un tehnoloģijas. Kursadarbos visi autori materiālā veidojuši vienu uzdevumu, kvalifikācijas darbiem koncepcija katram sava, taču rezultātā veidota vienota, skolas stilistikai raksturīga ekspozīcija, kurā katra izglītības programma saglabā savu individualitāti.

Izstādes atklāšana 2017. gada 7. decembrī plkst. 17.00.

Izstāde atvērta no 8. decembra līdz 5. janvārim Latvijas Arhitektūras muzejā, Mazajā Pils ielā 19.
Darba laiks: P. 9.00-18.00; O., T., C. 9.00.-17.00; Pt. 9.00-16.00; S., Sv. slēgts.
Ieeja bez maksas.