PIKC "RDMV" keramikas darbnīcas Latvijas mākslas skolās

30.09.2016.

 

Šī gada 14. septembrī Profesionālās izglītības kompetences centra "Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola" (PIKC "RDMV") Keramikas izstrādājumu dizaina izglītības programma uzsāka lielo šī mācību gada projektu - keramikas darbnīcas Latvijas mākslas skolās.

 

Pirmā no darbnīcām notika Balvos. Darbnīcā piedalījās bērnu mākslas skolas piektās klases, PIKC "RDMV" skolotājas Irēna Vipule un Inese Pētersone, kā arī PIKC "RDMV" 4.kursa audzēknes Rūta Patmalniece un Digne Briģe. Bija gan stāsti un filmas skatīšanās par PIKC "RDMV", gan darbošanās ar māliem un sarunas.

 

Liels paldies skolas direktorei Elitai Teilānei un visām skolotajām par sirsnīgo uzņemšanu, skaistajām puķēm un, galvenais - ļoti mērķtiecīgiem, pacietīgiem un čakliem darbnīcu dalībniekiem! Pārsteigums, nenoliedzami, bija arī tikšanās ar avīzes korespondenti. Cik labi, ka ir interese par to, kas notiek izglītības jomā!


Sekoja brīnišķīga, saulaina rudens pēcpusdiena Mālpils Mazajā mākslas skolā, kur 21.septembrī, notika PIKC "RDMV" Keramikas izstrādājumu dizaina izglītības programmas rīkotā darbnīca. Īpašs prieks, jo tur keramiku māca mūsu talantīgā absolvente, māksliniece Elīna Titāne. Ieinteresēti audzēkņi, aizrautīga skolotāja - laiks pagāja nemanot. Paldies par sirsnīgo uzņemšanu un līdzdalību arī pārējiem skolas pedagogiem!


Jāsaka, ka ļoti veiksmīgi šajā darbnīcā ar skolotāja darbu tika galā mūsu audzēknes Sandra Arķe un Evita Spārberga. Paldies arī viņām!

 

Savukārt 4. un 11. oktobrī paredzētas darbnīcas ar Vidzemes jūrmalas Mazo mākslas skolu, bet 5. oktobrī Neretā.

 

Teksts: Inese Pētersone

Izglītības programmas metodiskās komisijas vadītāja

 

 

Skatīt foto galeriju >