PIKC "RDMV" pedagoģe Ilze Začeste - labākā skatlogu noformētāja profesijā

16.10.2017.

 

No šī gada 14. līdz 19. oktobrim Abū Dabī, Apvienotajos Arābu Emirātos norisinās pasaules vērienīgākais profesionālās meistarības konkurss WorldSkills 2017, kurā sacenšas vairāk nekā 1300 jauno profesionāļu no 77 WorldSkills International organizācijas dalībvalstīm, piedaloties 51 prasmju konkursā.

Konkursā katru valsti pārstāv ekspertu grupas, kur arī ekspertiem ir jādemonstrē savas prasmes, lai apliecinātu savu kompetenci būt žūrijas sastāvā un vērtēt jauno censoņu darbus. Latvijas delegācijas eksperte skatlogu noformētāja profesijā Ilze Začeste no PIKC "Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola" ieguva visaugstāko vērtējumu praktiskajā skatlogu noformēšanas testā.

Eksperti piedalījās pārbaudījumā, kura uzdevums bija iekārtot skatlogu, izmantojot dotos produktus - trīs krāsu bundžas un 10 plastmasas kafijas krūzītes. Stundas laikā bija jāizveido skice un atbilstoši tai jāiekārto skatlogs.

Skatlogu vērtēšana notika divās kārtās – sākumā pēc vērtēšanas kritēriju tabulas (līdzīgi kā vērtējot konkursantus), savukārt otrā kārta bija brīvais vērtējums, kurā ekspertiem bija jābalso par labāko un sliktāko skatlogu. Kopvērtējumā Ilze Začeste ieguva vislabāko novērtējumu.

Apsveicam! 

Avots: Valsts izglītības attīstības aģentūra

Attēls: WorldSkills logo