Raidījumā "Ielas garumā" stāstīs par PIKC Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolu

13.05.2016.

 

Sestdien, 14. maijā plkst. 18:35 LTV1 televīzijas raidījumā "Ielas garumā" tiks demonstrēta raidījumu sērijas "Krišjāņa Valdemāra iela" 5. sērija, kurā stāstīs arī par Profesionālās izglītības kompetences centru "Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola".

 

Raidījuma anotācija:

 

"Te ir muzejs. Padomju laika brīvdabas muzejs", tā par savas dzīvesvietas apkārtni Krišjāņa Valdemāra ielas tālajā galā saka kinorežisors Jānis Streičs. Rīgas Dizaina un mākslas skola turpat kaimiņos iekārtojusies ēkā, kas celta kā zivsaimniecības tehnikums, bet visu padomju laiku tur atradusies rūpnīca un slepens, ar militāro rūpniecību saistīts konstruktoru birojs. Vēl deviņdesmito gadu sākumā pie skolas esot ganījušies hipodroma zirgi.

 

Tuvāk centram K. Valdemāra iela lepojas ar pavisam citām vērtībām: šokolādes un dzirkstošu dzērienu smaržām, olimpiskā peldbaseina tuvumu un arhitektūru. Iepretī vēsturiskajam Franču licejam - starp Nītaures un Mālpils ielām - atrodas savā ziņā unikāls kvartāls, vesela grupa funkcionālisma stila ēku, kas celtas gandrīz vienlaicīgi trīsdesmito gadu vidū. Toreiz ēkas atradās pie jaunierīkotās Vāgnera (vēlāk Dārzniecības) ielas bijušās Vāgnera dārzniecības teritorijā. Tikai 1954. gadā šī iela kopā ar Šarlotes ielas posmu tika pievienota toreizējai Gorkija ielai, izstiepjot ielas trasi 1370 metru garumā.

 

Ielas garumā. K.Valdemāra iela. 5. daļa >

 

 

Avots: Latvijas Sabiedriskie mediji

Attēls: fragments no raidījuma "Ielas garumā"