Reklāmas dizains uzsāk starptautisku projektu "Talking Through Images"

20.04.2016.

 

Profesionālās izglītības kompetences centra "Rīgas Dizaina un mākslas viduskola" (PIKC RDMV) Reklāmas dizaina izglītības programmas pedagoģe Inese Vēriņa-Lubiņa kopā ar saviem audzēkņiem uzsākusi starptautisku  e-Twinning projektu "Talking Through Images".

 

PIKC RDMV Reklāmas dizaina izglītības programmas 1. kursa un 1. kursa pēc vidusskolas izglītojamie ir uzsākuši realizēt starptautiskā projekta "Talking Through Images" pirmās kārtas uzdevumus. Projekta ietvaros izglītojamie no trīs Eiropas profesionālajām mākslas un dizaina skolām apmainās ar savām portretu fotogrāfijām un tās padara par mākslinieciskām kolāžām, izmantojot digitālas attēlu apstrādes programmas. Projekta ietvaros apstrādātās fotogrāfijas ceļo turp un atpakaļ starp iesaistītajiem audzēkņiem, kā rezultātā veidojas dialogs un izpratne par citas valsts līdzībām un atšķirībām. Projekta aktivitāšu ietvaros, veidot savus foto portretus, izglītojamie izmēģināja arī jaunizveidoto RDMV foto studiju.

 

Projekta veidotāja un iniciatore pēc eTwinning sadarbības kontaktu veidošanas semināra profesionālo izglītības iestāžu skolotājiem apmeklēšanas š.g. marta sākumā Vācijā ir PIKC RDMV Reklāmas dizaina izglītības programmas pedagoģe Inese Vēriņa-Lubiņa. Kā partneri projekta ietvaros piedalās Krystyna Kulej-Grun no R. Mielčarskego profesionālās vidusskolas Katovicē, Polijā, un Sandra Rietveld no HMC Profesionālās koledžas kokapstrādē, mēbeļu un interjera dizainā Amsterdamā, Nīderlandē. Projekts norisinās ar eTwinning.net platformas atbalstu.

 

Teksts: Inese Vēriņa-Lubiņa

 

Skatīt foto galeriju.