Tikšanās ar modes dizaineri KEITU

11.04.2016.

 

Ceturtdien, 14. aprīlī plkst. 16:00 bibliotēka aicina uz kārtējo pasākumu - tikšanos ar modes dizaineri KEITU. Ja jūs interesē mode un viss par un ap to, tiek piedāvāta ekskluzīva iespēja – tikšanās ar kopš deviņdesmito gadu otrās puses vienā no pasaules modes citadelēm  Londonā, dzīvojošo modes dizaineri Keitu.


Ekskluzīvu tāpēc, ka māksliniece pati allaž vēlējusies palikt ēnā lai runā viņas darbi. Šobrīd Keita  ir vienīgā latviešu modes dizainere ar starptautiski tik prestižu izglītību. Viņa ieguvusi Londonas Svētā Martina modes koledžas (Central Saint Martins College of Art & Design) bakalaura grādu vīriešu un maģistra grādu sieviešu modes dizainā. Dizaineres radītie tērpi iegādājami ekskluzīvos modes veikalos Parīzē, Londonā, Ņujorkā, Tokijā, Maskavā.


Keitu pazīst arī kā veiksmīgu kostīmu mākslinieci. Viņas darbu var novērtēt ne vienā vien režisora Gata Šmita teātra un kino darbā, tostarp Nacionālā teātra izrādē "1906. Trakāk vēl kā piektā gadā", kas viņai atnesa "Gada kostīmu mākslinieces" godu, virknē Jaunā Rīgas teātra izrāžu un kinofilmu ("Seržanta Lapiņa atgriešanās", "Tas notika ar viņiem"). Savukārt pagājušajā gadā piepildījies arī mākslinieces sapnis strādāt operā – viņa ietērpa Ināras Sluckas režisētās Dž. Pučīni operas "Manona Lesko" varoņus.


"Tagad varu teikt, ka pazīstu modes pasaules drēbi no visām pusēm", par savu Londonas pieredzi saka dizainere. Par svarīgāko modes industrijā viņa atzīst divas lietas – sajūtu un ticību saviem spēkiem.
Kur un kā to iegūt, tāpat kā daudz ko citu varēsim pavaicāt pašai māksliniecei, tāpēc nepalaidīsim garām šo iespēju!


Šoreiz pasākums tika dalīts divās daļās. 31. martā bibliotēkā jau bija iespēja kopīgi noskatīties Ilzes Strengas dokumentālo filmu "Keitas tērpu vērte. Modes dizainere Keita".


Bet ceturtdien, 14. aprīlī plkst. 16:00 - notiks saruna ar pašu mākslinieci KEITU.


Aicināti visi interesenti!

 

 

Skatīt foto galeriju.