Valsts datorgrafikas konkursā "RDMV" audzēknim Robertam Rezenbergam 1.vieta

10.02.2016.

 

Latvijas profesionālās vidējās mākslas un dizaina izglītības iestāžu audzēkņu valsts konkursa datorgrafikā kategorijā Mājas darbs 1. vietu ieguvis PIKC "Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas" audzēknis Roberts Rezenbergs.

 

 

Š.g. 4. un 5. februārī Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolā notika Latvijas profesionālās vidējās mākslas un dizaina izglītības iestāžu audzēkņu valsts konkurss datorgrafikā. Konkursā piedalījās astoņas Latvijas profesionālās vidējās mākslas un dizaina vidusskolas: Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola "Saules skola", Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskola, Liepājas Dizaina un mākslas vidusskola, Ogres tehnikums, Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskola, Rīgas Mākslas un mediju tehnikums, Valmieras Mākslas vidusskola un PIKC "Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola".

 

Konkursa dalībnieku mājas darbus vienoja tēma – skolas stāsts. Audzēkņi konkursā piedalījās jau ar gataviem radošajiem darbiem par savu skolu.

Savukārt valsts konkursa divās norises dienās Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolā konkursa dalībnieki konkursa uzdevuma ietvaros veica žūrijas definētu datorgrafikas uzdevumu - izpētot skolu un vidi, intervējot apkārtējos un vizuāli fiksējot iespaidus, vizuāli atspoguļot iespaidus par konkrēto dienu, izstāstot vizuālu stāstu.

 

Konkursā PIKC "RDMV" pārstāvēja Roberts Rezenbergs, Laura Lukeviča un Santa Niedre.

 

Konkursa žūrijas darbā piedalījās profesionāli reklāmas un multimediju mākslinieki Jānis Mitrēvics, Maija Kurševa un Ivs Zenne.

 

Visi konkursa dalībnieku darbi no 8. februāra līdz 24. martam apskatāmi izstādē Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolas zālē Alejas ielā 18, Liepājā.

 

 

Vairāk informācijas: Latvijas Nacionālais kultūras centrs

 

 

Skatīt foto galeriju.