Dizaina konkursā par labāko atzīts Artūra Analta darbs "Medus"

08.03.2017.

 

Latvijas Bankas izsludinātajā inovatīvas eiro kolekcijas monētas dizaina konkursā 1. vieta piešķirta industriālā dizainera Artūra Analta darbam "Medus". Latvijas Banka konsultēsies ar konkursa uzvarētāju un kaltuvēm, kā šo ideju, izmantojot autora iecerētos materiālus, īstenot monētā.

 

Artūrs Analts ir PIKC "Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola" absolvents! Apsveicam!

 

Atklātajā konkursā kopumā tika iesniegti 42 darbi (informācija par darbiem – Latvijas Bankas SlideShare profilā izvietotajā prezentācijā), ko vērtēja Latvijas Bankas monētu dizaina komisija.

Artūra Analta darbi (ar devīzi "Valters Caps" un "Daugava") bija starp godalgotajiem arī iepriekšējā, 2015. gadā rīkotajā inovatīvas monētas dizaina konkursā. 

 

Šogad konkursā 2. vieta piešķirta Mārča Kalniņa darbam "H2OABC", bet 3. vieta – mākslinieka Artūra Šēnfelda darbam "Zelta vērtības".

 

Konkurss tika izsludināts 2017. gada janvārī, un tajā tika meklētas idejas sižeta, dizaina un/vai tehniskā izpildījuma ziņā inovatīvai monētai. To paredzēts izlaist jau decembrī.

 

Vairāk nekā 20 gadu ar kolekcijas monētu (iepriekš tās saucām par jubilejas un piemiņas monētām) starpniecību Latvijas Banka veido stāstu par Latviju, tās vēsturiskajām, kultūras un emocionālajām vērtībām nacionālā un starptautiskā kontekstā, radot monētas ar īpaši radošu māksliniecisko, tehnisko vai tematisko risinājumu.

 

 

Avots: Latvijas Banka

Foto: publicitātes foto