Mākslas akadēmijas studente uzvarējusi starptautiskā jauno dizaineru konkursā Maskavā

22.10.2014.

 

Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas bijusī audzēkne Santa Celitāne, kas 2012. gadā absolvēja izglītības programmu "Stikla izstrādājumu dizains", uzvarēja jauno dizaineru darbu konkursā Maskavā! Sveicam un lepojamies!

 

Desmito reizi Itālijas dizaina izstādes I Saloni WorldWide Moscow ietvaros norisinājās jauno dizaineru darbu konkurss SaloneSatellite, kurā šogad uzvarējusi Latvijas Mākslas akadēmijas studente Santa Celitāne ar velo novietnes dizaina darbu Ribbon Rak, informēja Mākslas akadēmijas pārstāve Līva Raita.

 

Izstāde I Saloni WorldWide Moscow norisinājās no 15. līdz 18. oktobrim Maskavā, laikmetīgajā izstāžu centrā Crocus Expo. Šī gada konkursa SaloneSatellite akcents bija Design. Innovation + Craftsmanship – dizains kā inovāciju un amatniecības apvienojums.
Kopumā no Latvijas Mākslas akadēmijas konkursā piedalījās seši dalībnieki: Karīna Sidorova, konkursa uzvarētāja Santa Celitāne, Anna Pantejeva, Ieva Petkune, Tatjana Davidova un Sanita Mūrmane-Miķelsone.

 

Darbus vērtēja divpadsmit starptautiskās žūrijas dalībnieki - arhitekti, dizaineri, žurnālisti, dizaina kritiķi, industriālo uzņēmumu vadītāji, akadēmiskās vides pārstāvji un SaloneSatellite izveidotāja Marva Grifina Vilšīra.

 

Izstādi veidoja izstāžu organizētāja kompānija Salone del Mobile Milano, kas ik gadu producē I Saloni dizaina mesi Milānā, kā arī izstādes citviet pasaulē – Maskavā, Ņujorkā, Pekinā un citur.

 

I Saloni WorldWide Moscow bija daļa no Maskavas Dizaina nedēļas (Moscow Design Week) pasākumiem, kas jau piekto gadu norisināsies Maskavas radošajos kvartālos - bijušajās industriālajās teritorijās Art Play, kā arī muzejos, izstāžu zālēs, un augstskolās.

 

 

Avots: Diena.