Topošie Latvijas dizaineri izstādē "Design Isle 2014 " atrāda neparastas idejas

02.10.2014.

 

Transformējama rotaļlieta, papīra lampas vafeļu formā, slavenā komiķa Čārlija Čaplina stilā veidota apģērbu kolekcija, etnogrāfisks drēbju pakaramais – šos un vēl daudzus citus darbus jau šajā nedēļas nogalē, no 2. līdz 5. oktobrim, izstādē „Design Isle 2014” prezentēs topošie Latvijas dizaineri.

 

„Neprātīgas un neordināras idejas, vienkāršs un tai pat laikā sarežģīts dizains, vēlme eksperimentēt – tas viss raksturo Latvijas topošos dizainerus un viņu darbus. Jaunie talanti ir cīņasspara pilni iekarot savu vietu līdzās atzītiem Latvijas dizaineriem, tāpēc tieši izstādi izvēlas kā platformu, kur prezentēt paveikto un saņemt vērtējumu. Aicinu ikvienu dizaina entuziastu apmeklēt izstādi, piedalīties vērtēšanā un atbalstīt jauno talantu izaugsmi!” stāsta izstādes „Design Isle 2014” projekta vadītājs Oskars Zaļkalniņš.

 

Izstādē „Design Isle 2014” studentu un skolēnu darbus eksponēs Rīgas Tehniskā universitāte, Rēzeknes augstskola, Daugavpils Universitāte, Kultūras koledža, Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola, Rīgas Amatniecības vidusskola, Baltijas Starptautiskā akadēmija, Liepājas Mākslas vidusskola, Valmieras Mākslas vidusskola, Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola (DDMV) “Saules skola”, profesionālā vidusskola „Victoria” un profesionālās izglītības kompetences centrs "Ogres tehnikums".

 

Oriģinālas dizaina lietas un risinājumi ikvienam


Visiem, kam patīk piemājas dārzā atpūsties kopā ar ģimeni vai draugiem un rīkot ballītes, noteikti jāiegriežas Rīgas Tehniskās universitātes stendā, kurā varēs aplūkot ērti saliekamu telti. Tā sastāv no trīs moduļiem, kuri savienojami ar rāvējslēdzēju. Nekādu problēmu, tikai atpūta! Tāpat apmeklētāji varēs iemēģināt stilīgu dārza krēslu, kur nodoties laiskām saules peldēm, un apskatīt daudzfunkcionālu rotaļlietu bērniem jeb „septiņi vienā” – šūpuļzirdziņu, braucamo mašīnu, leļļu ratus, rotaļlietu kasti, stumjamo staiguli, velkamo piekabi vai ķerru. Savukārt sestdien, 4. oktobrī, kopā ar studentiem nederīgas lietas varēs padarīt ļoti, ļoti derīgās lietās radošajā darbnīcā „Radi savu klucīti!”, kas darbosies no plkst.13.00 līdz plkst.16.00. Gaidām Tevi!

 

Stilīgus un košus interjera dizaina risinājumus, funkcionālas dizaina mēbeles un īpaši Līgo svētkiem un Lieldienām radītus vides dizaina objektus prezentēs Rēzeknes augstskolas studenti jeb topošie vides un interjera dizaineri. Savukārt viņu novadnieki, Daugavpils Universitātes studenti, piedāvās apskatīt interesantu tekstildizaina interjera objektu, kurā akcentēts vienkāršākais izteiksmes līdzeklis – punkts, tāpat arī ekodizaina dekorus kāzu svinībām, lakoniska dizaina preču katalogu efektīvai tirdzniecībai un citus darbus.

 

Apģērbu kolekciju, kuras iedvesmas avots ir angļu komiķis Čārlijs Čaplins, modernas video instalācijas un projekcijas, mūsdienīgus grafiskos darbus un idejiski krāšņus interjera projektus piedāvās profesionālās izglītības kompetences centrs "Ogres tehnikums".

 

Interjera, rūpnieciskā, modes un reklāmas dizaina darbus, sākot no gaismas objekta, kuram ir iespējams pašrocīgi veidot dažādas formas, beidzot ar tērpiem ekstravagantām modes dāmām piedāvās Valmieras Mākslas vidusskolas audzēkņi.

 

Savukārt DDMV „Saules skola” stendā varēs iemēģināt rotaļlietu-paklāju „Pūkaiņi”, uz kura ērtiatpūsties var lieli un spēlēties mazi. Tāpat aicinām aplūkot interjera objektu jeb drēbju pakaramo „Rakstu zīmes”, kas viedots, iedvesmojoties no latviešu etnogrāfiskajām rakstu zīmēm, un papīra lampu kolekciju „Vafeles”, kurā vienai lampai var izveidot četras atšķirīgas formas.

 

Līdztekus oriģinālajiem jauno mākslinieku darbiem apmeklētāji dizaina izstādē Ķīpsalā varēs iepazīties ar Latvijas, Lietuvas un Igaunijas dizaina zīmolu jaunāko piedāvājumu, aplūkot konkursa „Gada balva dizainā 2014” darbu ekspozīciju un piedalīties interesantās prezentācijās. Stilīga vanna diviem, personalizētas dizaina lampas, oriģināli gultas galvgaļi, tamborēti sēžampufi, smalki dizaina trauki un aksesuāri un daudzi citi dizaina darbi būs īsts saldais ēdiens ikvienam modernā dizaina cienītājam. Vairāk: www.designisle.lv

 

Izstādi „Design Isle 2014” rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1, Latvijas Dizaineru savienība ar Rīgas Tehniskā universitātes atbalstu.

 

Avots: Designisle.