eTwinning projekts "Talking Through Images"

28.09.2016.

 

Projekta nosaukums:  eTwinning projekts "Talking Through Images"

Projekta īstenošanas periods: 2016. gada marts - 2016. gada jūnijs

Projekta īstenotājs: Profesionālās izglītības kompetences centrs "Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola" (PIKC "RDMV")

Projekta vadītājs: Inese Vēriņa-Lubiņa, PIKC "RDMV" Reklāmas dizaina izglītības programmas pedagoģe

Projekta partneri: 

> R. Mielčarskego Profesionālā vidusskola (Katovice, Polija)

> HMC Profesionālā koledža kokapstrādē, mēbeļu un interjera dizainā (Amsterdama, Nīderlande)

 

Projekta apraksts:

Projekta ietvaros izglītojamie no trīs Eiropas profesionālajām mākslas un dizaina skolām izveidoja un apmainījās ar savām portretu fotogrāfijām, lai tās pārvērstu par mākslinieciskām kolāžām. Darbu veidošanā tika izmantotas dažādas digitālas attēlu apstrādes metodes. Projekta gaitā fotogrāfijas tika apstrādātas un sūtītas  turp un atpakaļ starp iesaistītajiem audzēkņiem, kā rezultātā jaunieši sazinājās un iepazinās, komunicējot tikai ar vizuāliem izteiksmes līdzekļiem. Projekta gaitā tika pētīta dažāda veida kolāžu estētika, kas Reklāmas dizaina izglītības programmas izglītojamajiem deva iespēju padziļināti iepazīties ar kolāžas kā izteiksmes līdzekļa iespējām. Paralēli kolāžas vizuālo iespēju iepazīšanai, svarīgi, ka šis projekts rosināja jauniešus pievērst uzmanību detaļām, kas bija redzamas iesūtītajos fotoattēlos, un izmantot iegūto informāciju, lai attīstītu radošo ieceri. Daži no audzēkņiem saskārās ar grūtībām ieraudzīt un analizēt doto vizuālo informāciju, tomēr tās veiksmīgi pārvarēja. Projektā iesaistītie jaunieši ir ieguvuši un attīstījuši prasmi strādāt ar ierobežotu daudzumu informācijas. Gala rezultāts tika prezentēts nodaļas skatēs 2015./2016. mācību gada noslēgumā.

Projekts norisinājās, izmantojot eTwinning platformu. Projekta veidotāja un iniciatore pēc eTwinning sadarbības kontaktu veidošanas semināra profesionālo izglītības iestāžu skolotājiem apmeklēšanas 2016. gada marta sākumā Vācijā ir PIKC "RDMV" Reklāmas dizaina izglītības programmas pedagoģe Inese Vēriņa-Lubiņa. Kā partneri projekta ietvaros piedalījās Krystyna Kulej-Grun no R. Mielčarskego profesionālās vidusskolas Katovicē, Polijā, un Sandra Rietveld no HMC Profesionālās koledžas kokapstrādē, mēbeļu un interjera dizainā Amsterdamā, Nīderlandē.

Kopumā projektā piedalījās 56 izglītojamie: 18 no Latvijas, 19 no Polijas, 19 no Nīderlandes. Projekts tika uzsākts 2016. gada martā un noslēgts 20. jūnijā.

 

Projekta rezultāti publicēti eTwinning platformā.

 

Skatīt foto galeriju >