Izstāde "Slēptie varoņi"

15.10.2014.

 

Kas padara ikdienišķu lietu par Slēpto varoni? Tā top no ģeniālas un vienkāršas idejas. Tā ir saražota miljardiem reižu un veido neaizstājamu satvaru ikdienas dzīvei. Tā palikusi būtiski nemainīga gadu desmitiem ilgi. Citiem vārdiem sakot, tā ir – ikdienas klasika. Kāpēc lai dizaina muzejs veltītu savu uzmanību tik ikdienišķām lietām? Tāpēc, ka tās kā industriāls ražojums, iemieso modernisma ideālus, kas joprojām ir ļoti būtiski mūsdienās: materiāla ekonomija, funkcionalitāte, ilgmūžība. Un tāpēc, ka pastāvīgi radīt tādus produktus kā šos, ir katra dizainera vēlēšanās.

 

Ar šo ekspozīciju Vitra dizaina muzejs izgaismo četrus aspektus: 1. Inovācija – izgudrošanas aizraujošā vēsture; 2. Ražošana – tehniskie nosacījumi plaša patēriņa produkcijas  izgatavošanai; 3. Evolūcija – pārsteidzošā modeļu daudzveidība; 4. Iedvesma – estētika, kas nepārtraukti stimulē mākslinieku un dizaineru darbu.

 

Šo ikdienas lietu stāsti ļauj izdarīt interesantus secinājumus attiecībā uz veiksmīgām radošām un uzņēmējdarbības stratēģijām. Mazi, bet būtiski pastāvošo lietu uzlabojumi var sniegt izšķirošu ietekmi uz lietotāju apmierinātību un tātad – uz pārdošanas rezultātu. Komandas darbs atmaksājas – daudzi produkti, ko šodien ražo masveidā, atrada savu patērētāju tikai pēc izgudrotāja spēku apvienošanas ar uzņēmēju, kas atpazina īsto tirgu. Un, jā, daži izgudrojumi sākotnēji bija iecerēti kā kaut kas pilnīgi cits.

 

Izstāde “Slēptie varoņi” (“Hidden Heroes: The Genius of Everyday Things”) ir Vitra dizaina muzeja (Vitra Design Museum) izstāde, kas veidota sadarbībā arHi-Cone. Izstāde ir pieejama tiešsaistes saitē www.hidden-heroes.net

 

Izstādes kurators: Johens Eizenbrands (Jochen Eisenbrand), kuratora asistents: Laura Hompeša (Laura Hompesch), koordinatore: Betina Beslere-Slavika (Bettina Besler-Slawik), izstādes iekārtojuma dizains Dīters Tīls (Dieter Thiel), grafikas dizains: Torstens Romanus (Thorsten Romanus).

 

Izstāde”Slēptie varoņi” ir projekta “Dizaina zvaigznes” daļa un Rīga 2014 programmas notikums. 

 

 

Izstāde norises vieta: arhitektūras un dizaina studijas xcelsior izstāžu zālē Raņķa dambī 1, Rīgā

 

Norises laiks: 20.10. - 31.12.2014.

 

Izstāde atvērta: darba dienās no plkst. 10:00 - 19:00, sestdien, svētdien – slēgts

 

Ieeja bez maksas

 

 

Avots: Dizaina informācijas centrs.