Izstāde "Dabas formu arhitektūra"

16.03.2017.

 

Šī gada 17. martā plkst. 15.00 Daugavpils māla mākslas centrā notiks keramiķes Diānas Verneras izstādes „Dabas formu arhitektūra" atvēršanas svētki.  Pati keramiķe atzīst, ka šai izstādei radītie darbi tapuši pēdējo trīs gadu laikā, turpinot dabas formu sinerģijas tēmu. Viņa aicina iepazīt ne tikai keramikas, bet arī citu materiālu daudzveidību, priecāties par krāsu, līniju un faktūru spēli.

 

D.Vernera ir PIKC "Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola" keramikas izstrādājumu dizaina nodaļas absolvente un šobrīd PIKC "RDMV" direktora vietniece mācību darbā. 

 

D.Vernera ir absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmiju un ar keramikas materiāliem strādā vairāk nekā 30 gadus. Sākot ar 1992. gadu, regulāri piedalās izstādēs, sākot ar 1997. gadu – visdažādākajos simpozijos, kā arī jau astoņpadsmit gadus koordinē keramikas simpoziju un plenēru norisi Ogrē un novadā. Lielākā daļa no šajā izstādē redzamajiem darbiem tapuši tieši starptautiskajos simpozijos Latvijā un Baltkrievijā.


Māksliniecei darbu radīšanas procesā ir būtiski iepazīt dažādas tehnoloģijas un materiālu īpašības, ar katru no tiem sadraudzēties un atrast labāko pielietojumu. Savā šī brīža radošās dzīves periodā viņa iedvesmu meklē dabā, apspēlējot koksnes faktūru, sakņu rakstus, stilizētus lapu un ūdensaugu motīvus. Mākslinieces darbu formu valoda attēlo dabā vērotās līnijas.


D.Vernera, sākot ar 2006. gadu, regulāri veido personālizstādes un piedalās starptautiskajās izstādēs. Viņas darbi atrodas Baltkrievijas un Latvijas muzejos, kā arī privātkolekcijās dažādās valstīs.


D.Verneras izstāde būs skatāma līdz 2017. gada 30. aprīlim.

 

 

Attēls: publicitātes foto