Konkursa "SEB stipendija glezniecībā" izstāde "Pagrieziens uz nākotni"

01.04.2016.

 

No 2016. gada 31. marta līdz 20. aprīlim Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA) skatāma konkursa "SEB stipendija glezniecībā" izstāde "Pagrieziens uz nākotni", kurā aplūkojami konkursam iesniegtie mākslas darbi. 


Konkursa izstādes tēma – nākotne – izvēlēta, lai atzīmētu Latvijas valsts un Mākslas akadēmijas simtgadi. Nozīmīgās jubilejas sagaidot, LMA 2015. gadā aizsākts vērienīgs projekts "Nākotnes māksla/Nākotnes zīmes", kura ietvaros "Pagrieziens uz nākotni" ir jau trešā tēmai veltītā izstāde.

 

LMA prorektors prof. Andris Teikmanis izveidojis izstādes idejisko ietvaru, kura mērķis ir mudināt studentus pievērsies nākotnes studijām – mākslā risināt intelektuāli un mākslinieciski izaicinošus problēmjautājumus – meklēt mākslas sociālās un ekonomiskās vērtības, un politiskās nozīmes krustpunktus. Prorektors atzīmē, ka "māksla nav tikai komunikāciju forma, bet arī modulējoša sistēma" – tā ietekmē un veido sabiedrības viedokli par apkārtējo pasauli. Mākslas loma nav tikai pasauli attēlot, bet arī veidot.

 

SEB bankas prezidente Ieva Tetere: "Ieguldījumi mākslā ir augstvērtīgi - par to jau sen ir vienisprātis gan mākslinieki, gan finansisti. Tādēļ augstu vērtējam mūsu ilggadējo sadarbību ar LMA, kas sniedz mums iespēju atbalstīt talantīgākos jaunos māksliniekus, palīdzēt tiem izkopt savas prasmes un paplašināt apvāršņus. Ir aizraujoši katru gadu ieraudzīt aizvien jaunas talanta dzirkstis un vērot, kā tās aug un pieņemas spēkā. Varam lepoties ar spēcīgām tradīcijām gan klasiskajā, gan modernajā mākslā, tādēļ uzskatām par savu pienākumu palīdzēt šīs tradīcijas attīstīt."

 

Konkursa darbus vērtēs žūrija, savukārt izstādes apmeklētāji līdz iestādes noslēguma dienai ir aicināti balsot par savu simpātiju. Izstādei noslēdzoties, 20. aprīlī plkst. 18.00 tiks apbalvots SEB stipendijas glezniecībā laureāts un skatītāju simpātijas balvas ieguvējs.

 

 

Izstādes darba laiki:

Otrdien, trešdien, piektdien, sestdien: 11:00 – 18:00
Ceturtdien: 11:00 – 19:00
Pārtraukums: 14:30 – 15:00
Pirmdien, svētdien: slēgts

 

Norises vieta:
Latvijas Mākslas akadēmijas aula
Kalpaka bulvāris 13, Rīga

 

Ieeja bez maksas

 

Avots: Latvijas Mākslas akadēmija