Mākslinieces Diānas Verneras personālizstāde "Ceļš"

22.01.2018.

 

Šī gada 22. janvārī plkst. 17:30 Ogres Vēstures un mākslas muzejā atklās mākslinieces Diānas Verneras izstādi "Ceļš", kas vienlaicīgi ir radošās darbības pārskats un nozīmīga dzīves jubilejas izstāde.

D. Vernera ir dzimusi Ogrē, absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmiju un ar keramikas materiāliem strādā vairāk nekā 30 gadus. Sākot ar 1992. gadu, regulāri piedalās izstādēs, sākot ar 1997. gadu - visdažādākajos simpozijos, kā arī astoņpadsmit gadus koordinē keramikas simpoziju un plenēru norisi Ogrē un novadā. Liela daļa no šajā izstādē redzamajiem keramikas darbiem tapuši starptautiskajos simpozijos Baltkrievijā un Latvijā.
Šajā izstādē māksliniece aicina iepazīt ne tikai keramikas, bet arī citu materiālu daudzveidību, priecāties par krāsu, līniju un faktūru spēli. Izstādē aplūkojamie, dažādās autortehnikās veidotie darbi ir kā ceļa asociāciju krātuve, kura ietver personīgu pieredzi, emocionālu un vizuālu pārdzīvojumu.
Māksliniecei darbu radīšanas procesā ir būtiski iepazīt dažādas tehnoloģijas un materiālu īpašības, ar katru no tiem sadraudzēties un atrast labāko pielietojumu, tāpat svarīgi ir tādi kompozīcijas paņēmieni kā proporcijas, mērogs un ritms.
D. Vernera, sākot ar 2006. gadu, regulāri veido personālizstādes, starptautiskajās izstādēs piedalās no 2008. gada. Viņas darbi atrodas Baltkrievijas un Latvijas muzejos, kā arī privātkolekcijās dažādās valstīs.

Izstāde būs apskatāma līdz šī gada 18. februārim Ogres Vēstures un mākslas muzejā (Brīvības iela 36, Ogre).