Mākslinieces Lienas Bondares izstāde "SEASON 1 - EPISODES"

07.08.2017.

 

No šī gada 5. augusta līdz 2. septembrim Šauļu pilsētas mākslas galerijā Lietuvā ir skatāma mākslinieces un PIKC "Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola" pedagoģes Lienas Bondares līdz šim lielākā personālizstāde ar nosaukumu "SEASON 1 -> EPISODES". 

 

Ar lielu devu pašironijas, nosaukumā ietverot varbūtību, ka pirmajai sezonai sekos vismaz vēl viena, autore piedāvā atskatu uz vienpadsmit gados paveikto. Izstādē apskatāmie darbi un darbu cikli radīti laika posmā no 2005. – 2016. gadam. Būtiskākie un personiskākie no tiem ir intīmais “Investigation” ārvalstīs novērtētais “Kunst > everyday nothing,” kurš iezīmē rokraksta maiņu, citādas formas meklējumus un pāreju no daudzslāņainā sietspiedes tehnikā radītiem darbiem plaknē uz interesi par telpas, mākslasdarba un skatītāja mijiedarbību.

"Manuprāt, iespējams saskatīt līdzību ilgstošā mākslinieka darbā un seriālā, kurā kompozīciju veido it kā savstarpēji nesaistītas epizodes, kuras caurauž noteikta veida stilistika. Pie tam stāsta iekšējo dinamiku iespējams saprast tikai pēc visu epizožu noskatīšanās. Tā šoreiz montēšu kopā darbus, kuri līdz šim bijuši apskatāmi tikai kā atsevišķas epizodes, cerot iegūt jaunu pieredzi darbā ar apjomīgāku un sarežģītāku formu."

Liena Bondare ieguvusi maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas nodaļā (2006). Izstādēs Latvijā un ārvalstīs piedalās kopš 2004. gada. Darbi atrodas Latvijas Nacionālā mākslas muzeja, Daugavpils Marka Rotko mākslas centra kolekcijās, kā arī kolekcijās Beļģijā, Vācijā, Itālijā.

 

Izstādes norises laiks: 05.08. - 02.09.2017.

Izstādes norises vieta: Šauļu mākslas galerija, Šauļi, Lietuva 

 

Vairāk informācijas: lienabondare.lv 

Foto: publicitātes foto

Atbalsta: VKKF, Šauļu mākslas galerija