Rotu izstāde ''Īsie stāsti" mākslas galerijā "Putti"

08.03.2018.

Ja runājam par laikmetīgajām un konceptuālajām rotām, tad tās ir kā īsie stāsti, kuri provocē dialogam un nepieciešamībai iedziļināties. ROTAS – īsie stāsti – ģenerē emocijas, kas spēj atmodināt un vienlaikus rada savu, īpašu realitāti, kura spēj pārsniegt vispārdrošākās ekspektācijas.

Notiek pilnīga emocionāla saprašanās.  Tie ir stāsti, kas intelektuāli uzrunā gan skatītāju, gan valkātāju.

Izstādē piedalās rotu mākslinieki gan no Latvijas, gan no ārzemēm.

Izstādē var iepazīties, apskatīt un iegādāties dažādus "īsos stāstus". Pirmkārt, tās ir rotas, kurām ir savs tehniskais žests, kas padara tās par unikālām autora ideju apliecinātājām. Šie stāsti ir nebeidzami fantāzijas iemiesojumi. Otrkārt, tās ir komerciālās rotas, kuras tiek replicētas, un tām piemīt komerciāls aspekts.

Treškārt, rota var būt mazi mākslas objekti, kas kā pielāgoti instrumenti, izsaka savu domu.

Bet visam tam nav nozīmes. Nozīme ir tikai tam, kas veidojas starp rotu un skatītāju, starp rotu un valkātāju.

Franču konceptuālo rotu mākslinieks Emmanuels Lakoste rakstīja – Ir kāda ļoti svarīga lieta, kas atšķir rotas no visiem citiem mākslas radīšanas veidiem – tās tiešais, fiziskais kontakts ar ķermeni.

Izstādē piedalās:

Sofia Björkman (Zviedrija), Valdis Brože (Latvija), Annette Dam (Dānija), Pia Groh (Vācija), Liisa Hashimoto (Japāna), Maria-Louise Kristensen (Dānija), Triin Kukk (Igaunija), Emmanuel Lacoste (Francija), Ariel Lavian (Izraēla), Réka Lörincz (Ungārija), Gigi Mariani (Itālija), Merlin Meremaa (Igaunija), Simeon Shomov (Bulgārija), Hansel Tai (Igaunija), Tanel Veenre (Igaunija), Maija Vītola (Latvija),  Kira Yurina (Japāna), Māris Šustiņš (Latvija), Paula Treimane (Latvija). 

Izstāde ir apskatāma mākslas galerijā "Putti" no 3. marta līdz 17. maijam. 

Foto: Liisa Hashimoto, piespraude – sudrabs 925′, publicitātes foto

Avots: Mākslas galerija "Putti"