Salone Internazionale del Mobile 2016

12.04.2016.

 

Šogad no 12. - 17. aprīlim Milānā, Itālijā, norisinās starptautiskā izstāde "Salone Internazionale del Mobile". 

 

"Salone Internazionale del Mobile (Salone del Mobile. Milano)" ir viena no pasaules vadošajām interjera priekšmetu un mēbeļu izstādēm, kas pirmo reizi notika 1961. gadā ar mērķi veicināt itāļu mēbeļu un interjera aksesuāru eksportu, bet kopš tā laika katru gadu ir attīstījusies un kļuvusi par starptautiski atzītu dizaineru, ražotāju un iepircēju tikšanās platformu.

 

Izstāde aizņem vairāk kā 150 tūkstošus m2 lielu platību un 2015. gadā to apmeklēja vairāk kā 310 840 apmeklētāju no visas pasaules. Šogad papildus notiks arī virtuves un vannas istabu aprīkojuma izstādes ("EuroCucina" un "Salone Internazionale del Bagno"), kas notiek reizi 2 gados.

 

Izstādes ietvaros notiek Milānas Dizaina nedēļa, kuras laikā dažādās vietās ārpus izstādes norisinās vairāk kā 1200 pasākumi – dažādu organizāciju un uzņēmumu rīkotas dizaina un produktu izstādes, instalācijas, performances, neformālas tikšanās u.tml., ar mērķi popularizēt dizainu, atrast jaunas idejas, produktus, risinājumus, kā arī jaunus sadarbības partnerus. Minētā aktivitāte ir ieguvusi nosaukumu "FUORISALONE" ("ārpus izstādes"), to spontāni 1980. gados aizsāka mēbeļu un industriālā dizaina uzņēmēji, šobrīd tā ir augusi arī citos saistītajos sektoros, piemēram, māksla, mode, automobiļu u.c. augstās tehnoloģijas, telekomunikācijas, pārtika. "FUORISALONE" aktivitātes nekoordinē neviena institūcija, informācijas apmaiņai ir izveidots portāls http://fuorisalone.it, kur tiek publicēta informācija par visām aktivitātēm.

 

"FUORISALONE" pasākumi notiek visā Milānā, bet koncentrēti 3 galvenajās zonās – Tortona, Brera, Lambrate. Tortona ielas rajons ir vieta, kur vēsturiski aizsākās "FUORISALONE" un šobrīd ir kļuvis par pazīstamu dizaina un modes kvartālu, aizvadītajā gadā šeit tika atklāts Milānas Kultūras muzejs "MUDEC", kas būs arī viena no XXI Milānas Triennāles "21st Century. Design After Design" (02.-12.09.2016.) ekspozīciju vietām.

 

Tortona ielas rajonā, kvartālā OPIFICIO 31 (Tortona ielā 31), 2016. gada 12.-17. aprīlī plānota Latvijas interjera priekšmetu ražotāju produktu ekspozīcija sadarbībā ar Itālijas Amatniecības un MVU konfederāciju "CNA" projekta "The Future of Italian Heritage" ietvaros. Projektā paredzēts izstādīt keramikas, koka, tekstila, stikla un marmora dizaina un interjera priekšmetus. Minētajā vietā "FUORISALONE" aktivitātes notiek jau kopš šīs kustības aizsākumiem un pulcē arhitektus, dizainerus, salonu īpašniekus un citus potenciālos iepircējus, kā arī nozares uzņēmējus, žurnālistus un citus interesentus. 

 

 

Avots: Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra; Salone del Mobile. Milano