Stokholmas starptautiskā mēbeļu mese 2016

09.02.2016.

 

Šogad no 9.-13. februārim Stokholmā (Zviedrijā) Dizaina nedēļas ietvaros norisinās "Stokholmas Starptautiskā mēbeļu un gaismas mese 2016" (Stockholm Furniture & Light Fair 2016).

 

 

Ar 40 tūkst. apmeklētāju, vairāk kā 1100 žurnālistu un 700 dalībnieku "Stokholmas Starptautiskā mēbeļu un gaismas mese" ir pasaules lielākā skandināvu dizaina satikšanās platforma. Stokholmas dizaina nedēļas ietvaros norisinās divas apvienotas izstādes: "Stokholmas mēbeļu mese" (Stockholm Furinture Fair) un "Ziemeļu gaismas mese" (Northern Light Fair). "Stokholmas mēbeļu un gaismas mese" ir gadatirgus gan vides dizaina objektu, gan interjera gaismas objektu un mēbeļu pircējiem, kā arī satikšanās un iedvesmas vieta arhitektiem un dizaineriem. Skandināvu dizainu pazīst un augstu novērtē dizaina profesionāļi un interesenti no visas pasaules. Šajā ziņā Stokholmas mēbeļu un gaismas mese ir lielākais iedvesmas avots, kas jau vairāk kā 60 gadus ik februāri ir piesaistījusi pircējus, arhitektus, dizainerus un žurnālistus uz Stockholmsmässan.

 

Stokholmas dizaina nedēļas ietvaros notiek arī virkne pasākumu, kas norisinās gan meses norises vietā, gan visā pilsētā. Viens no svarīgākajiem notikumiem ir Greennhouse izstāde, kurā var piedalīties jaunie dizaineri un dizaina skolas no visas pasaules. Jaunajiem talantiem tā ir iespēja parādīt savus dizaina prototipus un satikt mēbeļu industrijas ražotājus.

 

Katru gadu mesē aicināts piedalīties tiek viens starptautiski atzīts goda viesis, kas veido atsevišķu ekspozīciju. Šogad tā ir britu dizaina studija Barber & Osgerby, kas starptautisku atzinību ieguvuši ar inovatīvu mēbeļu un industriālo dizainu un arhitektūru.

 

Meses ietvaros visu nedēļu notiek Stockholm Design Talks - semināri un diskusijas.

 

Plašākai publikai "Stokholmas Starptautiskā mēbeļu un gaismas mese 2016" tiks atvērta 13. februārī, pirmajās dienās tā ir atvērta tikai jomas profesionāļiem.

 

 

Vairāk informācijas: www.stockholmfurniturelightfair.se