Tēlniecības izstāde "Rekonstrukcija"

24.05.2017.

 

Šī gada 26. maijā plkst. 18:00 Latvijas Mākslinieku savienības galerijā tiks atklāta laikmetīgās tēlniecības izstāde “Rekonstrukcija”, kuras ekspozīciju veido nesen Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuāli plastiskās mākslas nodaļas Tēlniecības apakšnozari absolvējušie tēlnieki: Lauris Vītoliņš, Ansis Dobičins un Rihards Ābeltiņš.


Par izstādes motīvu mākslinieki ir izvirzījuši kustību un tās rekonstruēšanu - subjektīvu atjaunošanu caur atmiņu un simboliskiem objektiem. Eksponētajos mākslas objektos katrs caur savu prizmu autori pauž individuālus redzējumus un komentārus par apkārtējo vidi, tās mijiedarbībām, pēta nejaušu notikumu kopsakarības un komunikācijas, pārmaiņu vai rutīnas nozīmi pasaulē, kas vienmēr ir kustībā un kuru katrs sajūt atšķirīgi. Jauno mākslinieku darbi ir kinētiski un interaktīvi, kas provocē skatītāja dzirdi, tausti, smaržu un redzi.

 

Izstāde tapusi ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un biedrības “Latvijas Mākslinieku savienība” atbalstu. Iespēja rīkot izstādi LMS galerijā jaunajiem māksliniekiem tika pasniegta kā galvenā balva Latvijas Mākslinieku savienības izstādē “Mākslas dienas 2015. Mākslas kņada” par spilgtāko sniegumu.

 

***
Tēlniecības izstāde “Rekonstrukcija”
26.05.-02.07.2017.
Latvijas Mākslinieku savienības galerija
11. novembra krastmala 35, Rīga
Darba laiks: P - SV 12:00 – 18:00

 

Publicitātes attēls: Izstādes “Rekonstrukcija” plakāts