Tikšanās ar mākslinieci Klēru Elio

03.10.2017.

 

Šī gada 11. oktobrī plkst. 18:00 Latvijas Mākslas akadēmijā notiks tikšanās ar mākslinieci un pētnieci Klēru Elio (Claire Eliot), kas dalīsies savā pieredzē darbā ar interaktīvajiem tekstilizstrādājumiem un savā aizrautībā pret modi un jaunajām tehnoloģijām. Zināšanas abās šķietami nesavienojamās sfērās māksliniecei ļauj izcelt un aplūkot negaidītus abu jomu saskarsmes punktus.

Būdama kustības Critical Design dalībniece, viņa uzskata, ka dizaineris drīzāk ir mākslinieks ar sociālu lomu sabiedrībā, nevis jaunu priekšmetu veidotājs.

Klēra Elio ir docētāja un pētniece Starpdisciplinārajā zinātniski pētnieciskajā centrā (cri-paris.org), specializējusies elektronikas sistēmu integrēšanā viedos audumos, savus pētījumu rezultātus viņa pielieto modes nozarē, sportā un medicīnā.

Lekcija notiks angļu valodā.
Dalība bezmaksas.

Reģistrējies lekcijai: http://www.liaa.gov.lv/lv/pasakumi/lekcija-mode-un-jaunas-tehnologijas-musdienu-tendences-riga 

Lekciju radošās darbības nedēļas radi!latvija! ietvaros rīko LIAA Radošo industriju inkubators sadarbībā ar Fashion department / Art Academy of Latvia. Pasākums notiek ar Institut français de Lettonie (Francijas Institūts Latvijā) atbalstu.

Latvijas Mākslas akadēmija, Korpuss 2
Adrese: Kalpaka bulvāris 13, Rīga

Avots: LIAA Radošo industriju inkubators 

Attēls: publicitātes attēls