Viļņas Mākslas akadēmijas Grafikas apakšnozares izstāde Situācijas

25.02.2015.

 

2015. gada 25. februārī plkst. 18:00 Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA) tiks atklāta Viļņas Mākslas akadēmijas (Vilniaus dailės akademija; VMA) Grafikas katedras studentu un mācībspēku darbu izstāde „Situācijas”. Ekspozīcija apmeklētājiem būs apskatāma līdz 10. martam.

 

Izstādes mērķis ir parādīt grafikas kā mākslas veida un medija dažādās situācijas, kas radušās VMA Grafikas katedras „klasterī”. Tur starp dažādām mākslām ilgstoši veidojusies starpdisciplināra sasaiste, kas grafikas kā mākslas veida paštēlu virzījusi ārpus tradicionālajām mākslas robežām, nosakot grafikas jomas robežu mainību.

 

Ekspozīcijā iekļautie vairāk nekā 40 autoru darbi sniedz ieskatu lietuviešu grafiķu jaunākās paaudzes darbā, mākslinieciskajos meklējumos, pētniecībā, domāšanā un izjūtās. Izstāde ir bagātīga un ietver dažādus mākslinieciskās izteiksmes veidus un situācijas: estampus, grāmatas – objektus, asemblāžas un glezniecību. Darbos atklājas mākslinieku identitātes definēšana plašākā vizuālo un lietišķo mākslu kontekstā ilgstošā periodā, un apliecina, ka robežu paplašināšana notiek joprojām.

 

LMA un VMA sadarbojas studentu un mācībspēku mobilitātes programmu „Erasmus+” un „KUNO” ietvaros. Pirms vairākiem gadiem uzsākto izstāžu apmaiņas programmu šogad turpina LMA izstāde „Lietavas”, kas no 2. līdz 15. februārim bija skatāma VMA galerijā „Akademija” un izstāde „Situācijas”.

 

Sadarbības ietvaros iepriekš tapušas: tekstilmākslas izstāde „Identitāte” (2010. gadā), metāla mākslas un dizaina izstāde (2011. gadā) un VMA Kauņas filiāles studentu darbu izstāde LMA (2013. gadā).

 

VMA ir lielākā un senākā mākslas augstskola Baltijas valstīs. Tās Arhitektūras katedra dibināta jau 1793. gadā. Augstskolai ir vairākas fakultātes – Viļņā, Kauņā, Telšos un Klaipēdā. Viļņas Mākslas akadēmija īsteno trīs doktora studiju programmas – mākslā, dizainā un mākslas kritikā. VMA mācībspēki ir arī pieaicinātie recenzenti LMA maģistra un doktora studiju programmu kvalifikācijas darbiem.

 

Informāciju sagatavoja: Jolanta Mikulskytė, Līva Raita

 


Organizatori: Viļņas Mākslas akadēmijas Grafikas apakšnozare
Kuratore: Jolanta Mikulskytė
Partneri: Latvijas Mākslas akadēmija, LMA Grafikas apakšnozare

 

Norises vieta: Latvijas Mākslas akadēmijas aula, Kalpaka bulvāris 13, Rīga


Izstādes darba laiki: otrdien, trešdien, piektdien, sestdien: 11:00 – 18:00, ceturtdien: 11:00 – 19:00 (pārtraukums: 14:30 – 15:00), pirmdien, svētdien: slēgts

 

Ieeja bez maksas

 

 

Avots: Latvijas Mākslas akadēmija