"kuš!" komiksu konkurss "Absurdais humors"

29.09.2016.

 

Jau ceturto reizi komiksu žurnāls «kuš!» izsludina komiksu konkursu, kas šogad Beļģijas dienu Rīgā ietvaros notiek sadarbībā ar Beļģijas–Luksemburgas–Latvijas tirdzniecības kameru. Šoreiz konkursa tēma ir "Absurdais humors", un darbus iespējams iesniegt līdz 28. oktobrim.

 

Ikgadējais "kuš!" komiksu konkurss tiek rīkots ar mērķi veicināt Latvijas mākslinieku radošo darbību komiksa žanrā un veidot mākslinieciski kvalitatīvu komiksu kultūras vidi Latvijā.

 

Lai piedalītos konkursā, autoriem jārada komikss — vizuāls stāsts secīgu attēlu formā, kura apjoms ir viena A3 lappuse. Komiksam jābūt latviešu valodā par tēmu "Absurdais humors". Komiksa žanrs, darba tehnika, stils, krāsu skaits nav ierobežoti. Piedalīties aicināti gan profesionāli un pieredzējuši autori, gan mākslas studenti un jaunie talanti — visi, kuri ir vismaz 16 gadus veci un kurus interesē vizuālu stāstu stāstīšana pieaugušiem lasītājiem.

 

Konkursa darbu iesniegšanas termiņš ir 2016. gada 28. oktobris. Plašāk par noteikumiem lasāms komiksu konkursa nolikumā. Konkursā iesniegtos darbus vērtēs žūrija — pagājušā gada konkursa "Urbānie džungļi" pirmās vietas ieguvēja Līva Kandevica, komiksu māksliniece no Itālijas Kjāra Abastanoti (Chiara Abastanotti), arhitekte un dizainere Liene Jākobsone un komiksu žurnāla "kuš!" redaktors Dāvids Šilters.

 

Divu pirmo vietu ieguvēji saņems naudas balvas no Beļģijas–Luksemburgas–Latvijas tirdzniecības kameras, konkursa uzvarētājs — 400 eiro, otrās vietas ieguvējs — 200 eiro. Gaidāmas arī citas balvas no konkursa atbalstītājiem, bet desmit labākie darbi tiks iekļauti izstādē, kas norisināsies šī gada novembrī.


Konkursa rezultātu paziņošana un konkursa laureātu apbalvošana notiks 10. novembrī Beļģijas dienu Rīgā laikā.

 

Vairāk informācijas >

 

 

Avots: FOLD

Attēls: Līva Kandevica