Piedalies īso stāstu konkursā "A sea of Words"

03.04.2017.

 

Izsludināta darbu iesniegšana konkursam "A Sea of Words", kurš norisinās jau desmito gadu. Šī gada konkursa tēma ir "Jaunatne, stereotipi un radikalizācija". Tāpēc šogad jauniešiem tiek dota iespēja izstāstīt savu pieredzi, kas saistīta ar stereotipiem. Konkursu organizē Eiropas Vidusjūras Institūts un Annas Lindes fonds.

 

 

Kopš Arābu pavasara, jaunieši ir ieguvuši daudz nozīmīgāku lomu un redzamību medijos, blogos un tiešsaistes sociālajos tīklos. Tomēr jaunatne tiek uztverta stereotipizēti un duālistiski: kā inovatīvi, visizglītotākie cilvēki vai kā tiešsaistes sociālajos tīklos viegli manipulējami cilvēki.

 

Autori vecumā no 18 līdz 30 gadiem aicināti iesniegt īstus vai izdomātus īsos stāstus par tēmu "Jaunatne, stereotipi un radikalizācija".

 

Tehnoloģijas arvien vairāk ietekmē to, kā jaunieši attiecas viens pret otru. Mijiedarbība tiešsaistes sociālajos tīklos, kas parasti ir anonīma, atklāj, ka joprojām tāls ceļš ejams, lai pastāvētu iecietība un atvērtība dažādībai.

 

Literārā valoda ir vērtīgs rīks, kā atklāt dziļāko pārliecību un iesakņojušos stereotipus. Stāsta vēstījums var sagraut stereotipus un veicināt vienlīdzību.

 

Stāstus var rakstīt jebkurā no EuroMed reģiona 43 oficiālajām valodām, tiem nevajadzētu pārsniegt 2500 vārdu garumu. Stāstus var iesniegt individuāli vai grupā.

 

Ņemot vērā, ka šogad konkurss svin 10 gadu jubileju, no iepriekšējo gadu konkursa uzvarētājiem tiks izvēlēti trīs pārstāvji, kuri šajā laikā guvuši panākumus literatūras jomā, lai piedalītos šajās aktivitātēs.

 

Izvēlētie stāsti oriģinālvalodās, kā arī to tulkojumi angļu valodā, tiks publicēti e-grāmatā.

 

Dalībniekiem tiek segti ceļa un vīzu izdevumi, viesnīcas izdevumi, kā arī tiek nodrošināta ēdināšana augstāk minētajos pasākumos.

 

Darbu iesniegšanas termiņš ir 2017. gada 24. maijs, tie jāiesniedz elektroniski  e-pastā:  concurso@iemed.org

 

Katrā dalībvalstī Annas Lindes fonda Latvijas tīkla nacionālā žūrija izvēlēsies 5 labāko darbu autorus. Savukārt starptautiskā žūrija izvēlēsies 15 labāko darbu autorus, kuri piedalīsies apbalvošanas ceremonijā Barselonā (2017. gada 17. oktobrī), rakstīšanas darbnīcā, kuru vadīs pasaules līmeņa eksperti (18. oktobrī), un gida vadītā Barselonas pilsētas ekskursijā (19. oktobrī).

 

Iepriekšējo gadu stāstus var lasīt šeit.

 

Aktualitātēm par konkursu var sekot Twitterī ar tēmturi #ASeaofWords2016, kā arī Facebook lapā A Sea of Words.

 

 

Avots: Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra

Attēls: publicitātes foto