Pieteikšanās rezidencei Luksemburgā

14.12.2018.

 

Eiropas Investīciju bankas (EIB) institūts izsludina Mākslinieku izaugsmes programmas ("ADP" - Artists Development Programme) 2019. gada izlaidumu, kura ietvaros meklē 2 vizuālos māksliniekus no Bulgārijas, Horvātijas, Kipras, Igaunijas, Latvijas, Lietuvas un Rumānijas.

"ADP" piedāvā jaunajiem Eiropas vizuālajiem māksliniekiem sešu nedēļu ilgu uzturēšanos Luksemburgā, ļaujot attīstīt savu prasmes un radīt jaunus darbus, ko veicinās mentors - ievērojamais somu fotogrāfs Jorma Puranens (Jorma Puranen)EIB institūcija segs mākslinieka ceļa izdevumus uz Luksemburgu un no tās (uz rezidenci) un uz Jormas Puranena studiju un no tās (pirms dzīvesvietas sākuma). Mākslinieki saņems EUR 100 (simts eiro) vienotas likmes dienas naudu, kas paredzēta, lai segtu uzturēšanās izdevumus rezidences laikā un visas vai daļu no projekta izveidei nepieciešamajām izmaksām un tiem tiks nodrošināta dzīves/darba vieta. Papildus iepriekšminētajam māksliniekiem rezidences sākumā tiks piešķirta veicināšanas stipendija EUR 500 (pieci simti eiro) apjomā, bet rezidences beigās - veicināšanas stipendija EUR 1000 (viens tūkstotis eiro), ar noteikumu, ka viņi ir izgatavojuši darbu vai darbu kopumu. Rezidence Luksemburgā notiks no 2019. gada maija beigām līdz jūlija sākumam. Pēc rezidences pabeigšanas EIB apsvērs mākslinieku mākslas darbu iegādi.

Pieteikšanās termiņš: 2019. gada 23. janvāris, pusnakts (GMT + 1).

 

Konkursa nolikums >

 

Foto: "ADP 2018" laureāti - Francisco Gallardo (FRAUD), Audrey Samson (FRAUD), Antonis Theodoridis, Bill Balaskas un Grzegorz Stefański ar mentoru Darren Almond.

Avots: Eiropas Investīciju bankas institūts