Starptautisks konkurss "Self Publish Riga"

14.03.2016.

 

Līdz 30. aprīlim fotogrāfi un vizuālie mākslinieki aicināti iesūtīt pašu veidotas, vēl neizdotas fotogrāmatas un to maketus otrajam starptautiskajam konkursam "Self Publish Riga". Labākos konkursam pieteiktos darbus varēs apskatīt izstādē, kas notiks Rīgas Fotomēneša laikā 2016. gada maijā.

 

 

Pašizdošana sniedz māksliniekam iespēju veidot, publicēt un izplatīt savu grāmatu pašam, izvairoties no starpnieka — izdevniecības — un tā diktētajiem noteikumiem. Grāmatu veidošana savām rokām mākslas fotogrāfijas pasaulē patlaban piedzīvo renesansi, tā padarījusi grāmatu izdošanu par demokrātisku, ikvienam pieejamu procesu.


"Self Publish Riga" pasākumi, tostarp izstāde, publiskās lekcijas un prezentācijas, kas norisināsies Rīgas Fotomēneša laikā no 12. maija līdz 12. jūnijam, iepazīstinās ar pašizdošanas kustību, tās sniegtajām iespējām un veiksmīgākajiem fotogrāmatu piemēriem. Organizatori informē, ka iepriekš, 2014. gadā, pašpublicēšanas nedēļas nogale trijās dienās piesaistījusi vairāk kā 600 apmeklētāju, konkursam tika iesūtītas gandrīz 100 grāmatas no 30 dažādām valstīm, kuru vidū īpašu žūrijas ievērību izpelnījās latviešu mākslinieces Līvas Rutmanes grāmata "Chomsky".


Šogad konkursam iesniegtos maketus vērtēs starptautiska žūrija — Nīderlandes komunikāciju "KesselsKramer" radošais direktors, mākslinieks, kurators, izdevējs un aizrautīgs foto kolekcionārs Ēriks Kesels (Erik Kessels), britu "GOST Books" izdevējs Gordons Makdonalds (Gordon MacDonald), holandiešu kuratore un bloga "The Independent Photo Book" līdzautore Hestere Kaisere (Hester Keijser), "The Eyes Magazine" direktors francūzis Vincents Marsilasī (Vincent Marcilhacy), Berlīnē dzīvojošais lietuviešu fotogrāmatu dizaineris un "Brave Books" izdevējs Toms Mrazausks (Tom Mrazauskas) un Rīgas Fotomēneša programmas vadītājs un žurnāla FK redaktors Arnis Balčus.


Konkursa uzvarētājs, labākās fotogrāmatas autors, iegūs iespēju bez maksas piedalīties Starptautiskās fotogrāfijas vasaras skolas (ISSP) 2016 meistarklasē un labākie darbi tiks publicēti žurnālos YET (Šveice) un FK. Viens no Latvijas autoriem saņems speciālbalvu no pasākuma atbalstītāja "Antalis".

"Self Publish Riga" jau otro reizi rīko biedrība ISSP sadarbībā ar Rīgas Fotomēnesi. 

 

 

Vairāk informācijas par pieteikšanos konkursā un piedalīšanās nosacījumiem: SELF PUBLISH RIGA

 

 

Informāciju sagatavoja: Fold