ILIZANES GRĪNBERGAS izstāde "GRĀMATSĒJUMU DAUDZVEIDĪBA"

25.04.2016.

 

No 28. aprīļa līdz 27. maijam Profesionālās izglītības kompetences centra "Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola" (PIKC RDMV) bibliotēkā būs skatāma PIKC RDMV Ādas izstrādājumu dizaina programmas un Latvijas Grāmatsējumu un Ādas dizaina asociācijas vadītājas ILIZANES GRĪNBERGAS izstāde "GRĀMATSĒJUMU DAUDZVEIDĪBA".

 

Pēc Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolas (tagad Profesionālās izglītības kompetences centrs "Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola"Ilizane Grīnberga studējusi  ādas māksliniecisko apdari Tallinas Mākslas institūtā. Ādas dizainā Ilizane Grīnberga darbojas divās jomās: viena ir modes aksesuāri – rotas un somas konkrētu modelētāju kolekcijām. Savukārt grāmatsiešana ir viņas īpašais lolojums.

 

Grāmatu iesiešana prasa pamatīgas tehniskās prasmes un pacietību. Āda var būt gluda, reljefa, ažūra, apjomīga, krāsota, veidota intarsijas tehnikā vai ar aplikācijām, zeltīta vai sudrabota ar karstspiedi. Katrs sējums ir unikāls un veidots ļoti atšķirīgos stilos, aptverot gan dažādu gadsimtu un kultūru ietekmes, gan izmantojot dažādus materiālus – ādu, koku, metālu, tekstilu un papīru. Izstādē varēsim iepazīties ar dažādos laikos tapušiem darbiem.


Ceturtdien, 28. aprīlī plkst. 16:00  izstādes atklāšana un saruna ar dizaineri, kad būs iespēja vairāk uzzināt par šo seno mākslu un tās daudzveidīgajām iespējām.


Aicināti visi interesenti!

 

 

Izstādes norises laiks: 28. aprīlis - 27. maijs

Norises vieta: PIKC RDMV bibliotēka, K. Valdemāra iela 139, Rīga

Izstāde atvērta: darba dienās no plkst. 9:00 - 17:00

 

 

Skatīt foto galeriju >