Konkursa "Dziesma glezniecībā" laureāti

 

24.11.2016.

 

Aizputes Mākslas skolas un Mārtiņa Freimaņa fonda rīkotajā konkursā „Dziesma glezniecībā” PIKC „Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola” audzēknes ir guvušas godalgotas vietas.

 

Konkursa dalībniekiem bija jāizvēlas viena dziesma, kuras autors ir Mārtiņš Freimanis, un atbilstoši izvēlētajai dziesmai jāveido glezniecības darbs, brīvi izvēloties kādu no darba izstrādes tehnikām- guaša, tempera, akrils, eļļa, akvarelis.

 

Konkursā pavisam piedalījās 30 Mākslas skolas un tika iesūtīti un izvērtēti 217 glezniecības darbi piecās vecuma grupās.

 

Apsveicam PIKC „RDMV” konkursa uzvarētājus un viņu pedagogus!

 

Vecuma grupā 16-18 :
2.vietu ir ieguvusi Laura Kreiviņa
, darbā atspoguļojot Mārtiņa Freimaņa dziesmu „Bums”. Pedagoģe- Maira Daņilāne.
3.vietu ir ieguvusi Marta Maija Ločmele, darbā atspoguļojot dziesmu „Nesaprasto cilvēku zemē”. Pedagoģe- Maira Daņilāne.

 

Vecuma grupā 19-20:
1.vietu, Pedagogu atzinību un skolēnu atzinību ir ieguvusi Anete Priede
, darbā atspoguļojot dziesmu „Par mums”. Pedagoģe- Linda Stepīte.
2.vietu un Pedagogu atzinību ir ieguvusi Rūta Patmalniece, darbā atspoguļojot dziesmu „Nakts mani uzrunā”. Pedagoģe- Zaiga Sīmane.
3.vietu ieguvusi Krista Namniece, darbā atspoguļojot dziesmu „Mani strazdi”. Pedagoģe- Linda Stepīte.


Konkursa mērķis ir popularizēt un attēlot Mārtiņa Freimaņa dziesmas glezniecības darbos, tādējādi veicinot Mākslas skolu audzēkņu radošo pašizteiksmi, ieceres realizāciju un iemaņas darba tehniskajā risinājumā.

 

Konkursa darbus vērtēja žūrija, kuras sastāvā bija grupas „Tumsa” menedžeris Mareks Bērents, grupas „Tumsa” bundzinieks Oskars Deko, gleznotāja Gunta Ruicēna, Mākslinieku rezidences „Serde” valdes locekle Signe Pucena, Aizputes Mākslas skolas direktors Armands Ausmanis un Aizputes Mākslas skolas direktora vietniece Anda Lieģe.


Foto: Mārtiņa Freimaņa fonds