AICINĀM APMEKLĒT DIZAINA LEKCIJAS

25.10.2017.

 

PIKC "Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola" (PIKC "RDMV") 2017./2018. mācību gadā mākslas pedagogiem piedāvā piedalīties pedagogu profesionālās kompetences pilnveides programmā "Dizains no industriālās revolūcijas līdz mūsdienām" sadarbībā ar lektori, publicisti un PIKC "RDMV" pedagoģi Jeļenu Solovjovu. Profesionālās kompetences pilnveides programma sniegs iespēju pedagogiem pilnveidot kompetences mākslā un dizainā.

Programmas mērķis ir pilnveidot pedagogu profesionālās zināšanas un pieredzi industriālā dizaina vēsturē, izskatot dizaina attīstības posmus mākslas un kultūras vēstures kontekstā.

Pedagogu profesionālās kompetences pilnveides programma "Dizains no industriālās revolūcijas līdz mūsdienām" (24 akadēmiskās stundas) paredzēta mākslas pedagogiem, kuri strādā profesionālās ievirzes izglītības iestādēs, pamata un profesionālajās vidējās izglītības iestādēs, vispārējās vidējās izglītības iestādēs. Pēc programmas apguves pedagogiem tiks izsniegta PIKC "Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola" apliecība par A programmas apguvi.

Mērķauditorija: mākslas pedagogi profesionālās ievirzes izglītības iestādēs, pamata un profesionālajās vidējās izglītības iestādēs, vispārējās vidējās izglītības iestādēs. 
Lektore: Jeļena Solovjova
PIKC "RDMV" pedagoģe, publiciste, studējusi produktu dizainu Rīgas Tehniskajā universitātē un Milānas Politehniskajā universitātē, Itālijā.
Kursu tēmas: Industriālā dizaina pirmsākumi un pirmie dizaineri. Dizains gadsimtu mijā. Bauhaus un internacionālais modernisms dizainā. Franču modernisms. Organiskais modernisms Skandināvijā. Dizaina industrijas un modernisma attīstība ASV. Made in Italy I. Made in Italy II. Pop dizains un kosmosa ēra dizainā. Radikālais dizains. Postmodernisms un globalizācija. Dizains šodien un rīt.
Kursu maksa: 50,00 EUR.
Kursu norises laiks: 25.11.2017., 02.12.2017., 09.12.2017., 16.12.2017. no plkst. 10:00 līdz 15:30
Norises vieta: PIKC "Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola", K. Valdemāra iela 139, Rīga

Lai saņemtu apliecību par pedagogu profesionālās kompetences pilnveides programmu "Dizains no industriālās revolūcijas līdz mūsdienām" 24 akadēmisko stundu apjomā, dalībniekam ir obligāti jāapmeklē visas kursu nodarbības.

Pieteikšanās līdz 17. novembrim, uzrakstot e–iesniegumu, adresētu Profesionālās izglītības kompetences centram "Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola", portālā latvija.lv (https://www.latvija.lv/lv/Epakalpojumi/EP155/Apraksts), e-iesnieguma virsrakstā norādot – Par piedalīšanos pedagogu profesionālās kompetences pilnveides programmā "Dizains no industriālās revolūcijas līdz mūsdienām", e-iesnieguma saturā norādot dalībnieka pārstāvēto izglītības iestādi, amatu (mācību priekšmetu, kuru māca izglītības iestādē), kontaktinformācijas sadaļā norādot e-pasta adresi, telefona numuru. 

Pedagogu profesionālās kompetences pilnveides programma

Kontaktpersona: Agnese Zvaigzne, tālr. 66154231, e-pasts: agnese.zvaigzne@rdmv.lv